Музиката на Америка

- реклама -spot_img

Музиката на Америка „Музиката на Америка“ продължава с любими виртуози и нови звезди

След успешния концерт с брилянтния Шломо Минц, цикълът продължава следващата седмица с концерт на трима солисти 

23 февруари 2011 г., София

След успешния концерт със солист и диригент Шломо Минц, който вчера се състоя в зала „България“, цикълът „Музиката на Америка“, който „Кантус Фирмус“ и фондация „Америка за България“ организират, продължава с поредица от три концерта с любими на българската публика виртуози. Като част от стратегията на фондация „Америка за България” да предоставя възможност за изява на млади музиканти, заедно с тях на сцената ще дебютират три деца, възпитаници на Националното музикално училище.

На 2 март (петък) от 19.30 ч. ще се проведе първият концерт от поредицата, в който българският пианист Людмил Ангелов и цигуларят Симеон Симеонов ще свирят с Класик ФМ М-Тел оркестър и диригент Григор Паликаров. Заедно с тях на сцената в зала „България“ своят дебют на голямата сцена ще направи пианистката Констанца Дюлгерова, ученичка в Национално музикално училище „Любомир Пипков“.

„Във втория сезон на цикъла „Музиката на Америка“ искаме да покажем на българската публика най-добрите образци на българското и световното изкуство; да дадем сцена за изява както на утвърдени български творци, така и на изгряващи млади таланти; и най-важното – да запалим интереса на най-малките към изкуството и така да възпитаме бъдещата възторжена публика на стойностни културни прояви“, споделя Десислава Тальокова, Изпълнителен директор на Фондация „Америка за България“.

Тази година цикълът „Музиката на Америка“, включва 7 концерта, които ще се проведат в периода февруари – юни 2012 г.  До края на март в програмата предстои четвъртият концерт от цикъла и втори от поредицата „Любими виртуози и нови звезди“ с пианиста Георги Черкин, цигуларя Димитър Иванов и ще представи дебюта на младата пианистка Лили Богданова.

Билети за предстоящите концерти от цикъла „Музиката на Америка“, който „Кантус Фирмус“ и фондация „Америка за България“ организират, могат да бъдат закупени от касата на „Кантус Фирмус“ във фоайето на зала „България“ и онлайн на www.ticketsbg.com на цени от 12 до 40 лева.

- реклама -spot_img
Previous articleНеделя х 3
Next articleАкага