Мистерията Еньовден с арт изложба на открито

- реклама -spot_img

Мистерията Еньовден„МИСТЕРИЯТА ЕНЬОВДЕН“ С НОВА ИНИЦИАТИВА – АРТ ИЗЛОЖБА НА ОТКРИТО

Тази сутрин в центъра на София бе открита арт изложба „Мистерията Еньовден“. Още с поставянето си в градинката на „Кристал“, инициативата зарадва нейните посетители и събра любопитните им погледи. Oткриването на изложбата дадоха Нешка Робева, музикантът Костадин Генчев, както и част от танцьорите от трупата „Нешанъл Арт”, които можете да разпознаете на някои от паната. На открито бяха представени 28 табла, а самата г-жа Робева разказа повече за провокиращите фотоси, нестандартно съчетаващи фолклор, рок и улично изкуство.
От 21 март до 8 април в градинката на „Кристал“, всички софиянци и гости на столицата ще могат да се потопят в мистиката на арт изложбата и да надникнат в тайнствеността на сюжета на едноименния спектакъл – „Мистерията Еньовден“. Изложбените табла, показват фолклорни чествания на Еньовден, възстановки на самодивски хора и танци на зли тайнствени същества, както и модерния прочит на празника през призмата на рока и изкуството на младите.
Събитието е поредната инициатива в рамките на мащабния проект „Мистерията Еньовден“, организирано в сътрудничество със Столична община в подкрепа на кампанията София кандидат за европейска столица на културата 2019 .
Едноименният спектакълът ще се играе тази година в София в три поредни дни – 8, 9 и 10 април. Най-зрелищното представление, правено досега у нас, ще се качи за последен път на софийската сцена в зала 1 на НДК. Началото 20.00 часа. Цени на билетите между 20 и 50 лева.
Билети търсете в мрежата на TicketPro и Eventim, на място в зала 1 на НДК, както и online на http://www.ticketpro.bg/jnp/home/index.html и http://www.eventim.bg/bg/.

- реклама -spot_img