Мистерии от епохата на Средновековието

- реклама -spot_img

Мистерии от епохата на Средновековието

Мистерии от епохата на Средновековието – по Viasat History

 В „Средновековните мъртъвци“ археолози пътуват из Европа

 в търсене на следи от миналото

  Необикновени истории от средновековната епоха ще предложи Viasat History на зрителите си с историческата продукция „Средновековните мъртъвци“. Вторият сезон на документалната поредица ще се излъчва всеки понеделник, от 18 май до 22 юни, от 22:00 часа.

Епизодите разказват истински истории от миналото, разкрити чрез изследване на останките от заровени под земята скелети. Борба за оцеляване в условия на болести и жестокост – такъв е бил животът на обикновените хора в миналото, представен от историческата поредица. Зрителите ще научат също и  какви езически ритуали са се случвали в миналото.

Тримата археолози на „Средновековните мъртъвци“ – Тим Съдърланд, Малин Холст и Саймън Ричардсън пътуват до Обединеното кралство, Финландия, Франция и Португалия. В търсене на следи, скрити в костите на мъртъвците от епохата на Средновековието, тримата експерти посещават  територии на военни действия и бойни полета, градове и села, църкви и гробища. Екипът разполага с редица забележителни истории, които разказват и поставят под съмнение общоизвестни факти от тази епоха.

Благодарение на уникални възстановки на археологически научни изследвания, поредицата ни отвежда още по-дълбоко в Средновековния свят. Сред откритията на тримата експерти са останките на боеца от Янаккала, които разкриват тайни и поставят въпроса – защо е погребан с мечове от Саксонската и Викингската епоха? В другите епизод археолозите задълбочено проучват добре запазеното лице на рицаря от Сейнт Бийс, както и клането в Монсегюр, скелетът от Луис, битката на португалците с кастилците при Алжубароте и братята по оръжие от Аженкур.

Разберете кои са тайните на миналото в поредицата „Средновековните мъртъвци“, всеки понеделник, от 18 май до 22 юни, от 22:00 часа, по Viasat History.

- реклама -spot_img