Мистър България

- реклама -spot_img

Мистър България в „Денят отблизо с Мария”

 

Шампион по плуване, счетоводител и модел, а отскоро и Мистър България- софиянецът Мартин Иванов ще гостува този понеделник в „Денят отблизо с Мария” по БНТ. Той ще разкаже на зрителите за стойностните неща в живота,  успехите му в спортната кариера и първото си влюбване. Какви са отговорностите на един Мистър България гледайте в понеделник в „Денят отблизо с Мария”.

 Във вторник гост на предаването ще бъде изящната прима балерина Сара-Нора Кръстева. Пред водещата Мария тя ще сподели какво е да си най-младият заместник – директор по балетните въпроси в Софийската опера и през какви перипетии е преминала, за да стигне дотук.

 

В сряда доц. д-р Мария Блажева ще разкаже за изложбите си и  оригиналните костюми, които е ушила за многобройните постановки на Музикалния театър, балет “Арабеск” и Национална опера и балет. Интересен факт е, че Мария Блажева е от Войниковия род. Прабаба й Теодора Войникова е завършила престижния американски “Робърт колеж”, а нейният баща Никола и брат му Петко са писали Търновската конституция. 

 На 14-ти май тази година четирима български плакатисти Милена Абанос, Иван Газдов, Георги Янков и Николай Младенов се изправиха в съдебната палата на Постдам, но не за да бъдат съдени, а за да представят съвременния български плакат пред немската общност. Част от тях ще гостуват на предаването този четвъртък. Освен с тях водещата Мария ще обсъди как се ражда идеята за експозицията и каква е разликата в поколенията плакатисти с проф. Янков и доц. Младенов

 

 

Гледайте „Денят отблизо с Мария” от понеделник до четвъртък от 10:10ч.

 

- реклама -spot_img