Мавриков: С жена ми заживяхме заедно след първата среща

Mavrikov_i_Joana (2)

Водещият на „Баркод” по TV7 разказа на Гергана Стоянова защо ходи без халка

Актьорът и водещ на предаването „Баркод” по TV7 Васко Мавриков беше специален гост на „Усещане за жена” днес. Той дойде в студиото на предиобедното шоу заедно с малката си дъщеря Йоана. Мавриков сподели с водещата Гергана Стоянова как е срещнал съпругата си, и как се са оженили почти веднага.

„Запознах се с Валя преди 11 години на едно корпоративно събитие, на което тя беше координатор, а аз – водещ. „Заварката” стана след три дни”, спомни си с усмивка актьорът. Две поредни съботи работили заедно и той активно я ухажвал, след което я поканил на среща и – готово. „Ден след това заживяхме заедно”, изненада Васко.

И със сватбата не се бавили. „Месец след като се събрахме аз усилено започнах да я подпитвам: „Ако ти предложа ще приемеш ли?”, а тя все ми отговаряше, че ако го направя ще разбера”, разказа Мавриков. Пред Гергана Стоянова той сподели, че се престрашил да падне на колене с пръстена двама месеца след като станали двойка. „Оженихме се само в гражданското. Аз запазих дата и час и отидохме само с кумовете. В същия ден снимах скритата камера „Сладко отмъщение”, а кум ми беше режисьорът, затова запазих първия час – 09:45 ч, и помолих за много бърза церемония, но дамите там отказаха”, засмя се водещият на потребителското предаване „Баркод”.

Васко разказа и как изгубил халката си само седмица-две след сватбата. Били в Перник, за да снимат късометражен филм за рокерски събор и той си преместил халката на малкия пръст за да бъде по автентичен рокер. По-късно осъзнал, че пръстенът го няма. „Върнах се в Перник и започнах да търся между пияните рокери и загасналите им огнища, но не го намерих”, допълни Мавриков. Валя предложила да разтопят нейната халка и да направят два пръстена, но този проект така и не се осъществил и сега Васко ходи без халка.

Разбира се имало и църковен брак – 3 месеца след гражданския, където събрали много приятели в центъра на София. Децата също не закъснели и 9 месеца след сватбата се родила голямата им дъщеря – Биляна. „И двете деца бяха планирани. Дори присъствах на първото раждане с всичкия си акъл. Да гледаш секцио е пълна перверзия”, спомни си с ужас Мавриков и допълни, че в мига, в който извадили бебето на него му станало лошо. Затова спестил неприятната емоция и не присъствал на раждането на Йоана. Ако имат трето дете Васко предпочита отново да е момиче, защото се чувства комфортно в женското си царство. „Всичко, което правя, го правя за семейството си”, каза актьорът.

Само преди 2 дни пък беше премиерата на филма му „Корпус за бързо реагиране 2”, в който играе главна роля и същевременно е част от сценарния екип. За пръв път Мавриков сподели в ефир идеята, че ако зрителите харесат втората част, екипът е готов да започне работа и по трета: „ще сме като „Междузвездни войни”, до 8-9 част”, засмя се на финала актоьорът.

Start typing and press Enter to search