Маслото срещу маргарина

vlcsnap-2013-05-28-14h19m54s28Маслото срещу маргарина във „Вотът на потребителя”

 

Как влияят животинските и растителните мазнини на организма и какви са ползите и вредите от тях – на тези въпроси ще бъде посветен поредният брой на най-новото предаване на БНТ2 в помощ на потребителя “Вотът на потребителя”.

Темата, която водещият Генчо Генчев ще обсъжда с гостите си в студиото, е кой продукт е по-здравословен – маслото или маргарина. Своите съвети и експертно мнение ще споделят  проф. Донка Байкова – диетолог, Таня Правчанова –  главен готвач, Веселка Дулева –  диетолог и ръководител на секция „Хранене и обществено здраве“ към Националния център по опазване на общественото здраве и д-р Антоан Спасов – ангиолог.

Гостите в студиото ще посъветват зрителите и как да различат висококачественото от нискокачествено масло, ще говорят и за това има ли пряка връзка между болестите на сърцето и повишения холестерол и променят ли се хранителните навици на българите.

 „Вотът на потребителя” търси отговор на конкретни казуси, зададени от зрителите, свързани с качеството на определени стоки, продукти и услуги в България. В телевизионното състезание със своя вот се включва и публиката, която гласува в началото на предаването и в неговия край – след изказванията на гостите – застъпници по съответната тема.

 

Гледайте „Вотът на потребителя” всяка неделя от 11:00ч. по БНТ2 с водещ Генчо Генчев!

- Advertisement -