Малки истории по БНТ

- реклама -

„Малки истории” за детските кооперативи

 

В сряда предаването разказва историята на една кооперация в София, на улица „Чаталджа”, която е направена по проект на Министерството на регионалното развитие за енергийна ефективност и саниране на жилищните сгради.

На 31 май зрителите ще научат повече за Милена Дянкова. Тя напуска престижен пост в международна корпорация в Западна Европа, за да отгледа сина си сред дървени играчки и домашен пластелин. В нейния дом телевизията е забранена. Разговорите за детските градини са табу. Дисциплината е насилие за малкия човек, а подходът, с който Милена отглежда тригодишен син, се нарича „нежно напътствие“. Разговорът в студиото е за новите модели на възпитание, за естественото родителство и за една мравешка история преди сън.

В деня на детето историята е за кооператива Ри-ри-ра, в който ентусиазирани възпитатели и родители на смени отглеждат децата си. Кооперативите са алтернатива на държавните и частни детски градини, където се прилагат иновативни методи на обучение на децата, при които се залага на индивидуалния и творчески подход при усвояване на знанието и уменията. Надя е една от майките, която вече втора година води своето дете в кооператива. Започнали да го посещават, по-късно, поради финансови затруднения се преместват в държавна детска градина. Не след дълго Надя забелязва, че синът ú започва да се събужда нещастен и да не иска да ходи с желание в градината. Поведенческата промяна кара майката въпреки затрудненията си да върне детето отново в кооператива. Промяната е мигновена.

 

„Малки истории” от понеделник до петък, 17:50 часа!

 

 

- реклама -