Малки истории

- реклама -

Необикновена учителка, отшелник-писател и юнейхо лечител в „Малки истории” тази седмица

 

В сряда предаването разказва за Детелина Георгиева, певица с уникален глас, работи като начална учителка в столично училище. Своите разбирания за музиката и свободата на духа тя е превъплътила и в стила си на преподаване, който съчетава стандартната учебна програма с методите на саунд-пейтинга. Единственият дипломиран саунд-пейтинг диригент в България, Детелина разказва за своите музикални преживявания у нас и по света, по специално в Белгия, където често гостува на концерти и фестивали.

Историята на Коста Радевр отшелник, писател и рибар зрителите ще научат в четвъртък. Той е автор на новели, повести, разкази, романи, стихове. През 1990 година напуска София и се заселва в рибарската махала край Варна. „Всеки човек отглежда в себе си мечтата за усамотение“, казва Коста. „Самотата на Робинзон изобщо не е пълна самота. Той само е лишен от самотата на другите човеци. Но нали има Бог със себе си?“

На 13 април е ред на историята на Валентин Мирчев, който лекува чрез юнейхо. Това е метод за постигане на хармония и равновесие в организма. В основата на юмейхо методът използва едни от най-старите възстановителни практики (на повече от 4000 г.), прилагани в будистките манастири в Китай, между които и известния Шао Лин.

 

 

„Малки истории”, от понеделник до петък, 17:50 часа, БНТ1!

 

- реклама -
Previous articleКиноНова
Next articleGraffa Jim Beam Tour 2012