Малки истории

- реклама -

„Малки истории” посветени на здравеопазването

  Във вторник предаването ще разкаже историята на група „Супер Експрес”- легендите на поп фолка от 90-те години. Това е първата група на Софи Маринова.

На 4 април зрителите ще се запознаят с историята на общопрактикуващ лекар в село Друмево, Шуменско. Д-р Васил Василев е основен снабдител на лекарства за повечето възрастни хора, защото в района няма аптека. Заради труднодостъпните участъци, една домашна визита му отнема няколко часа. Освен за здравето, селският лекар е отговорен за снабдяването с дърва през зимата, подмяната на крушките и ремонта на водопроводната система в сградата, където се помещава кабинетът му. В момента усилено изучава чужд език и мечтае да емигрира някъде в чужбина.

Васил Козарев и Галина Георгиева са младо семейство лекари. Той е сърдечен хирург, а тя работи в сферата на образната диагностика. Двамата лекари разсъждават за съдбата на младите лекари в България, за това как понякога бягат от родината си подмамени от по- високо заплащане в чужбина и по добра перспектива. Малка история за надеждите и мечтите на талантливите хора в България зрителите ще видят в четвъртък.

В петък предаването разказва за д-р Анелия Маждракова, която работи като лекар в Спешна помощ – София 20 години. Там тя дава нощни дежурства, а през деня работи като педиатър в столична болница, тъй като заплащането е ниско. Д-р Маждракова смята, че липсата на адекватна реформа в здравеопазването у нас е причината за критиките както на лекарите, така и на пациентите към системата. Тя разказва за истинските причини, които стоят зад закъсненията на линейките и липсата на кадри, желаещи да работят в Спешна помощ.

 

„Малки истории”, от понеделник до петък, 17:50 часа, БНТ1!

- реклама -