Людовик Бурс

- реклама -spot_img

Композиторът на музиката на „Артистът” Людовик Бурс в ексклузивно интервю за ефира на Jazz FM радио: „Не очаквахме такъв успех!“

Людовик Бурс даде първото си интервю за българска медия за ефира на Jazz FM радио

Композиторът на музиката на немия черно-бял филм „Артистът” Людовик Бурс даде първото си интервю пред българската публика в ефира на Jazz FM радио. Филмът на френския режисьор Мишел Азанавиуч бе големият победител на церемонията по обявяването на тазгодишните носители на най-престижните британски кино награди – БАФТА. „Артистът” получи седем отличия от 12 номинации, между които за най-добър филм, оригинален сценарий и оригинална музика. Преди това филмът триумфира на наградите „Златен глобус“.

Музиката е един от главните герои в „Артистът” – филм за прехода от нямото към говорещото кино, за непреходността на любовта и щастието. Със своите въздействащи композиции Людовик Бурс укрепва атмосферата на вълнуващия филм. В седмиците от премиерата на филма досега, за музиката към него той спечели още „Златен глобус“, Европейска филмова награда, наградата на критиката „Критикс чойс“, отличието на бостънското общество на филмовите критици. Трудът на Людовик Бурс е номиниран и за „Оскар“ и „Сезар“, които предстои да бъдат връчени.

В интервюто на Таня Иванова и Светослав Николов за ефира на Jazz FM радио Людовик Бурс споделя: „Не очаквахме филмът да постигне такъв успех, така че за мен всички тези признания и оценки са много приятни, правят ме горд. Чувствам се достатъчно уверен и подготвен да продължа да създавам музика и да работя във филмовата индустрия. За мен най-ценният момент е възможността да споделя с другите духовността, заложена в музиката, да споделя това, което правя”.

Какво е било основното предизвикателство в създаването на музиката на „Артистът”? Има ли носталгия по филмите от ерата на нямото кино? Отговорите на тези и други въпроси за музиката, киното и тишината можете да научите от разговора на Таня Иванова и Светослав Николов с Людовик Бурс. Интервюто ще се излъчи в петък (24 февруари) в ефира на Jazz FM радио.

Повече информация вижте на www.jazzfmbg.com.

- реклама -spot_img