Лятна прожекция на късометражни филми на открито – Future Shorts Summer 2016

- реклама -spot_img

На 25 Август от 21:00 организаторите от фондация Крео Култура ви канят на прожекция на открито на тревата на пространството за култура “Сцена Зелена” – комплекс Хоризонт, Варна 9000 / Horizont – Green Stage/
Програмата включва 8 филма – игрални, документални, анимация, музикално видео и експериментален, повечето от тях произведени през 2015 г., които са в селекцията на световните кинофестивали, номинирани и спечелили вече множество награди.

След края на програмата премиерно ще бъде излъчен и още един късометражен студентски филм. Това е показаният в паралелната програма на Фестивала в Кан “Вандерлуст”/ ‘Wanderlust’, в който сърежисьор и оператор е студентът от университета на Портсмът, Обединено Кралство – Свилен Славов. За повече информация за филма >> www.facebook.com/wanderlustshort

Вход 6 лв.

ПРОГРАМА ЛЯТО 2016
FUTURE SHORTS

ОГАСАВАРА
Грузия/Драма/2015 г./ 8 мин.
реж. Вактанг Котетишвили

Мурад и Маша решават да се оженят, но преди това животът им предлага неочакван обрат.

ОТРАЖЕНИЕ НА СИЛАТА
Румъния/Експириментален/ 2015 г./ 9 мин.
реж. Михай Гречу

В един от най-тайнствените градове на света – Пхенян, Северна Корея, тълпата гледа зрелищен спектакъл, докато катастрофа е на път да разруши града. Нищо не смущава патриотизмът на хората.

ПАРТНЬОР
Белгия/Драма/2015/19 мин.
реж. Антоан Джорджини

Днес Тони трябва да се яви на прослушване на училищния театър. Но неговият приятел и партньор в постановката не се появява.

НЕЩА СКРИТИ ПРЕДИ
Великобритания/Анимация/2015/4 мин.
реж. Тара Мерседес Ууд

По време на експеримент, който премахва филтрите на възприятията, хората разказват как се чувстват. Наистина ли искаме да знаем всичко?

ХОТЕЛ 22
Германия/Документален/2014/8 мин.
реж. Елизабет Ло

Всяка нощ в Силиконовата долина един градски автобус се превръща в неформален приют за бездомни. Хотел 22 е уловил самотна и драматична нощ по линия 22.

АВЕ МАРИЯ
Палесина/Великобритания/Комедия/2015/14 мин.

Пет монахини от Западния бряг вършат своята рутинна всекидневна работа в мълчание, когато са прекъснато от еврейско семейство, което чука на вратата им за помощ.

FLORIDADA – ANIMAL COLLECTIVE
музикално видео
реж. PFFR Forever LTD

Една извънземна любовна история в много цветове и звук.

УЧИТЕЛЯТ
Чад/Канада/Саудитска Арабия/ Документален

Роденият в Америка, израснал в Чад режисьор се завръща към домашното видео, за да изследва смъртта на своя арабски учител и техните ранни моменти на снимане на филми.

- реклама -spot_img