LOVE.NET

0
87

  LOVE.NET с най-много награди от  Българската филмова академия  LOVE.NET с най-много награди от

Българската филмова академия

 

  Филмът LOVE.NET спечели най-много награди по време на вчерашната церемония по връчването на годишните награди на Българската филмова академия. Лентата, на която Нова ТВ е копродуцент и която се утвърди като една от най-успешните през изминалата 2011 г., бе отличена в няколко категории – за режисьор (Илиян Джевелеков), сценография (Георги Димитров), операторско майсторство (Емил Христов) и монтаж (Александра Фучанска).

 Освен четирите награди, LOVE.NET имаше и най-много номинации – общо 9 на брой, сред които за най-добър филм, сценарий, музика, главна женска роля (Лилия Маравиля) и костюми.

 Веднага след появата си по кината миналата година, лентата на Илиян Джевелеков събра рекорден брой зрители и се нареди в ТОП 10 класацията на най-добрите бокс офис постижения в България за всички времена. За по-малко от месец родната продукция успя да събере над 1 милион лева от билети, с което се нареди сред 11-те заглавия в историята на българското кино, които са преминавали границата от милион лева. LOVE.NET обра наградите и на миналогодишния фестивал на българския игрален филм „Златна роза“ – за най-добра женска роля (Лилия Маравиля), най-добър сценарий (Нели Димитрова, Матей Константинов, Илиян Джевелеков) и награда за дебют в лицето на режисьора Илиян Джевелеков.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.