„LORD OF THE DANCE“ В БЪЛГАРИЯ

- реклама -

Продуцентска компания АРТ БГ

с гордост  представя

ТАНЦОВО ШОУ НОМЕР 1 В СВЕТА „LORD OF THE DANCE“ И СВЕТОВНОИЗВЕСТНИЯ УНГАРСКИ СИМФОНИЧЕН  ОРКЕСТЪР
„100 ЦИГАНСКИ ЦИГУЛКИ“ В СОФИЯ, ВАРНА И ВЕЛИКО ТЪРНОВО ТАЗИ ЕСЕН!

 

Най-успешният танцов спектакъл на всички времена „Lord of the Dance“ на Майкъл Флетли и виртуозният симфоничен оркестър от Унгария „100 Цигански Цигулки“ ще станат част от есенната културна програма на София, Варна и Велико Търново.

Определяното като танцово шоу номер 1 в света „Lord of the Dance“ ще бъде поставено в София на 19 октомври, от 20ч., в зала 1 на НДК, във Велико Търново на 18 октомври, от 19ч., в ДКС „Васил Левски“ и във Варна на 17 октомври, от 19ч., в ДКС с изцяло обновена 3D визия, нови декори и нова сценография. Трупата от Ирландия тази година пристига в пълен състав от 80 човека с четири камиона реквизит, костюми и сценично обезпечаване.

Създаденото от Майкъл Флетли през 1996 г. шоу „Lord of the Dance“ вече 14 години е ненадминато в света по мащаби, зрелищност и продажби. Видяно от повече от 50 милиона души в 60 държави на всички континенти, „Lord of the Dance“ чупи всички установени бокс офис рекорди и си завоюва името на най-възторжено посрещаното танцово шоу на всички времена.

 

Вписаният в рекордите Гинес оркестър „100 Цигански Цигулки“ ще гостува в София на 9 ноември, от 20ч., в зала 1 на НДК и във Велико Търново на 10 ноември, от 19ч., в ДКС „Васил Левски“ и ще представи актуална класическа програма от унгарски и световни композитори като Йоханес Брамс, Джордж Бизе, Арам Хачатурян, Пабло де Сарасате, Йохан Щраус, както и популярни цигански мелодии от Виторио Монти и Григорис Диницу.

Оркестърът ще пристигне в България в пълен състав от 105 човека и ще свири в  характерния си стил – в удивителен синхрон,  по памет и без партитури. Всяка поява на „100 Цигански Цигулки“ предизвиква несравним ефект върху публиката: блестящ в цветни, традиционни костюми, музикантите поразяват със своята земна, натурална енергия. Светкавичните импровизации в ритъм, цвят и стил могат да бъдат моментално почувствани – инстинктивното усещане за унисон и богати хармонии са вродени умения на музикантите от оркестъра „100 Gypsy Violins“.

Билети можете да закупите от обектите от вериги магазини Германос, Пикадили, Офис 1 и бензиностанции ОМВ, както и онлайн от Eventim.bg.

Цените на билетите са за “Lord of The Dance” от 30 до 60лв. и ВИП билети от 80 до 100лв. и за “100 Gypsy Viloin” – от 40 до 70лв. и ВИП билети от 80 до 100лв.

 

- реклама -