Лица на БНТ се връщат в класните си стаи

- реклама -spot_img

Водещите на БНТ Спас Кьосев, Радина Червенова и Георги Любенов, както и колегите им от БНТ2 Ивета Шилигарова и Николай Николов се върнаха в класните стаи на гимназиите, които са завършили, за да споделят своя житейски и професионален опит с учениците. Инициативата е част от десетото издание на кампанията „Дни на доброволчеството”, чиято водеща тема тази година е образованието.

За предизвикателствата, вълненията, емоциите и постоянството в журналистическата професия разказаха пред ученици лицата на БНТ. Урокът по журналистика продължи един стандартен учебен час, а след него всички споделиха, че срещата с водещите на БНТ е провокирала още по-голям интерес у тях към професията.

За гостуването на водещият Георги Любенов учениците от  24 СОУ „Пейо Крачолов Яворов“ бяха подготвили специална изненада – домашна баница и напитки. В столичното 12 СОУ “Цар Иван Асен” репортерът на БНТ2 Ивета Шилигарова и водещия Николай Николов провокираха учениците като им зададоха въпроса: коя е най-актуалната новина от изминалата седмица. След гостуването си в Националната гимназия по древни езици и култури водещият на „По света и у нас” Спас Кьосев засне специален брой на предаването „БНТ Такси”, посветен на  доброволчеството. Водещата на „По света и у нас” Радина Червенова отправи покана към учениците да гостуват в БНТ.

 

 

 

 

- реклама -spot_img