Легендите на българския спорт ще поведат столичани

Любомира Казанова, Тити Папазов и Евгени Иванов-Пушката ще карат колело, а Тереза Маринова и Владо Николов ще бягат с препятствия на ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Легендите на българския спорт ще поведат столичани в дванадесетото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО! под наслов „Зареди се с енергия“

 

В 10.00 ч. на 18 юни 2017 г. едни от най-обичаните български спортисти ще призоват столичани и гостите на града да се заредят с енергия и да се включат в традиционните походи в рамките на най-мащабната инициатива за активен начин на живот и балансирано хранене ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Пред театър „София“ златното момиче Любомира Казанова, баскетболният треньор Тити Папазов и волейболният ас Евгени Иванов-Пушката ще поведат ентусиастите на велосипеди. Колоездачите ще преминат по бул. Евлоги Георгиев до НДК. Тримата спортисти ще застанат начело на традиционния велопоход, заедно със сдружение „Велоразходка“ и всички малки и големи колоездачи. Те ще покажат колко удобно, здравословно, природосъобразно и забавно е да се придвижваш с велосипед. Почитателите на ролери и скейт ще имат възможност да се включат в похода от паметника на Съветската армия. Заедно със сдружение „Екстрем скейт“ и велосипедистите ще финишират на НДК, където ще бъде даден официалният старт на ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Отново в 10.00 ч. на ъгъла на бул. Партиарх Евтимий и бул. Витоша феновете на движението ще участват в надбягване с препятствия по алеите на Националния дворец на културата с олимпийската шампионка Тереза Маринова и бившия капитан на националния отбор по волейбол Владо Николов. Легендарните спортисти ще дадат пример на всички присъстващи как активният начин на живот и балансираното хранене могат да ни заредят с енергия и добро настроение.

ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще обърне внимание и на домашните любимци, защото няма нищо по-приятно от това да споделяш положителната енергия от контакта с животните. За първи път в България ще се проведе маратон с кучета – от 9.30 ч. на входа на Южния парк от бул. Витоша. Трасето е с дължина 1,5 километра, а до момента над 300 собственици са заявили участие в надпреварата.

В 11:00 ч. Южният парк в столицата вече ще кипи от енергия. На английската поляна LION Владо Николов и Евгени Иванов-Пушката ще организират волейболен турнир, на локацията на NESTLE FITNESS ще се заредим с енергия с тае-бо и карате. На локация ЗДРАВИ ДЕЦА ще се проведе баскетболен турнир за бащи и синове с Тити Папазов, художествена гимнастика с Любомира Казанова и лекоатлетически състезания с Тереза Маринова. Йога за майки с бебета, лекарски съвети за храненето на бебетата и игри с Боги от БГ радио ще има на локацията на NESTLE BABY. Нашите партньори ЕКОПАК ще предизвикат малки и големи да събират разделно и да станат еко-герои. На голямата поляна NESCAFE ще очаква запалени авантюристи, които да се впуснат в търсене на 5 тайни локации. На площадката за кучета, изградена от PURINA® България, хип-хоп изпълнителят Играта ще очаква гостите с училище за кучета, демонстрации по дог-фризби и аджилити, както кът на „Екоравновесие“ с 10 кученца, които могат да бъдат осиновени на място. Не сме забравили и футболните фенове. Специално за тях отново ще бъде организиран традиционният турнир по футбол.

Следобеда ще посветим на семеен пикник с много вкусна храна с MAGGI Подправката и Кака Лара, защото няма нищо по-зареждащо с енергия от времето, прекарано с любимите ни хора. В 18:30 ч. на голямата сцена ще приключим активния ден със заслужено забавление. DARA, Кристиян Костов и Павел и Венци Венц ще ни залеят с нова доза енергия, хубава музика и приятни емоции.

Повече информация за събитието и активностите могат да бъдат намерени на Facebook страницата на ЖИВЕЙ АКТИВНО! и на: http://www.jiveiaktivno.bg/.

 

За ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда ежегодно вече 12 години и е част от цялостната програма за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот на Нестле България – най-голямата хранителна компания в страната. Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! все повече се разраства и все повече хора участват в кампанията, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене. Последователите на Живей Активно! са се включили в над 35 различни спортни и над 20 танцови дисциплини, раздадени са близо 250 000 тениски и шапки, а брандираните площи с логото на кампанията са тройно повече от площта на националния стадион „Васил Левски”. Над 300 000 българи са взели участие в различните активности в страната и са се забавлявали в компанията на някои от най-популярните български спортисти.

През последните 12 години инициативата даде възможност на българите да спортуват, да се движат и да се забавляват заедно с 50 от най-големите спортни звезди на България, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова, както и с подкрепата на общините Варна и Пловдив, радио City, радио NRJ, БГ радио, в. 24 часа, в. Труд, www.sportal.bg, www.woman.bg, uchi.bg, www.actuactualno.com, www.iwoman.bg, www.sportlive.bg и www.kmeta.bg.

Start typing and press Enter to search