ЛЕГЕНДАРНИЯ АЛПИНИСТ ТОМ БАЛЪРД – Отблизо с Мира

- реклама -spot_img

„ОТБЛИЗО С МИРА“ ТАЗИ СЕДМИЦА ПРЕДСТАВЯ ИСТОРИЯТА НА ЛЕГЕНДАРНИЯ АЛПИНИСТ ТОМ БАЛЪРД

Да изкачиш връх Айгер, още преди да си роден – в „Отблизо с Мира“ тази седмица ще научите историята на Том Балърд, първият алпинист, покорил 6-те най-опасни северни стени в Алпите за една зима.
В съботното си издание „Отблизо с Мира“ представя обвитото в мистика общество на алианите, разпръснати преди векове по земите на днешна България, Турция, Македония, Албания, Босна и в Близкия изток. Предаването разказва за особеностите на вярата и наследството на традициите.
Екипът на предаването надниква зад кулисите на една изложба, която предизвиква сетивата и провокира съпреживяване на драматичната история на еврейския народ.
Рубриката „Къде са те сега?” ще срещне зрителите с две от лицата на „По света и у нас“ Цветелина Узунова и Владислав Прелезов.
Вълнуващо пътешествие из Казахстан – страна на степ, тайга, каньони и пустиня очаква зрителите тази неделя в предаването на Мира Добрева. Рубриката „Светът отблизо“ разказва за симбиозата между традиции и амбициозни иновативни проекти, които прославиха земята на древните казахи.
В неделното студио на предаването Мира Добрева и репортерът на БНТ Иво Никодимов ще разговарят за емоциите и професионализма.

Гледайте „Отблизо с Мира“
тази събота (23 януари) и неделя (24 януари) от 11:00 часа по БНТ1!

- реклама -spot_img