Култура за мир

- реклама -

Култура за мир

Младежи от четири столични училища поставят пред себе си мисията да популяризират темата за „култура на мира” сред други млади хора, като тяхна цел е чрез изкуството да предадат основното послание и да поставят въпросите за правата на човека, толерантността и ненасилието.

На 2 декември, вторник, в зала „Яйцето” в Софийски университет „Св. Климент Охридски” от 19ч. ще се състои събитието „Култура за мир”. Това е заключителният етап от проект под същия наслов, организиран от Младежката секция към Дружеството за ООН в България в партньорство с четири столични училища.
Събитието е посветено на темата за правата на човека, с акцент върху толерантността и ненасилието. Вдъхновени от тази идея, екипи от Първа английска езикова гимназия, 35 СОУ „Добри Войников”, 74 СОУ „Гоце Делчев” и 144 СОУ „Народни будители” ще представят арт-инсталации и ще провокират въображението и асоциативната ви мисъл. Интерпретирайки основната идея, участниците ще изобразят по свой уникален и идеен начин виждането си по темата.
Проектът е основан на модела „връстници обучават връстници”. Адаптирането на такъв тип неформално обучение в българската образователна система е съществена част от изграждането на гражданската, а също и моралната, позиция на младите хора.
Представянето на проектите и цялостното събитие ще позволят разглеждането на темата за „Култура за мир” по един различен и креативен начин.
На събитието са поканени всички, които са били съпричастни към реализирането на проекта, а също и хора, които проявяват интерес. Входът е свободен. Поради ограничените места е нужно да се регистрирате през онлайн форма в страницата на събитието:
http://www.una.bg/registracia-za-sabitie/

Проектът се изпълнява в партньорство със Столична община и е съфинансиран от Програма за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община и се реализира в подкрепа на София за Европейска столица на спорта през 2018г.

- реклама -