Демонстративен отбор по Таекуондо

- реклама -

 

Най-добрите таекуондисти в света с шоу в София

 

Зрелищното представление напълни зала Христо Ботев, да се готви Пловдив

    Бойците от корейския демонстративен отбор по Таекуондо на Kukkiwon изнесоха уникално представление пред препълнената зала Христо Ботев в София. Турнето на едни от най-добрите таекуондисти в света е в повече от десет държави, а България – третата спирка от него, благодарение на Българската Федерация по Таекуондо – WTF, посолството на Република Корея в България и със съдействието на Министерството на Физическото Възпитание и Спорта.

 

Впечатляващата демонстрация ще се повтори и в гр. Пловдив в четвъртък, 21 февруари, в многофункционалната зала на Пловдивския Университет “Паисий Хилендарски” от 18.30 ч. Вход – свободен.

  Зала Христо Ботев в Студентски град едва побра многобройните малки и големи почитатели на бойното изкуство, част от семейството на олимпийските спортове. Зрителите – фенове, професионалисти и любители на Таекуондо, станаха свидетели на феноменални бойни техники, сред които: атрактивното чупене на дъски, ябълки и рози, уникални акробатични умения, красиви и ефикасни бойни техники с крака и зрелищен сценичен бой. Тема на представленията в България е Същността на Таекуондо – душата, легендата и мечтата. Шоуто завърши с Таекуондо разработка на хита на миналата година на корееца PSY – “Gangnam Style”, който вдигна на крака цялата зала.

 

Сред официалните гости на демонстрацията в София бяха заместник министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов, негово превъзходителство посланикът на Република Корея Чън Би Хо със семейството си, популярни български спортни и обществени личности. В речта си преди старта на демонстрацията, председателят на Българската Федерация по Таекуондо – WTF в България – Андрей Георгиев отбеляза напредъка на институцията, която представлява, който се измерва с десетките нови клубове в София и страната, многобройните практикуващи корейското бойно изкуство и разбира се, първият българин – европейски шампион по олимпийско таекуондо за младежи – Владимир Далаклиев и първия европейски шампион за кадети от Европейско клубно първенство 2013 г. Спасиана Григорова.

  СНИМКИ

- реклама -