Крос с кауза обединява малки и големи в Пловдив

Бягането има много полезни ефекти върху човешкото тяло и емоционално състояние. Освен тях обаче, то може да бъде и с кауза. На 30-ти май, малки и големи ще ни покажат именно това като станат част от Европейска миля, чието пилотно издание в България избра каузата за борба с рака. Събитието стартира в 11 часа от трибуните на Гребния канал в Пловдив. Желаещите да се включат могат просто да ходят, ако бягането не е техният спорт. Всеки желаещ може да се включи и с дарение на място в дарителска кутия или по дарителска сметка към фонда ния Спри Рака.

Събития, част от кампанията пилотна за България и Пловдив European mile, течаха през целия месец май, като най-мащабното от тях събитие ще бъде проведено на 30-ти май на Гребна база, подкрепяйки каузата на организацията Stop Cancer за борба с рака. В програмата си  събитието ще включва и спортни тренировки за малки и големи, които ще стартират веднага след проведения крос. Партньори са Stop Cancer, Община Пловдив, WOW Gym, Фондация Пловдив 2019, Младежки център Пловдив, Ротаракт Пловдив – Филипопол. Спонсори на събитието са Chipolino, C-Protect, Бултекс 99 и Минерална вода Бачково. Всеки включил се и изминал разстоянието ще може да дари своята измината миля, прибавяйки дистанцията към едно общо цяло. Събраните средства ще бъдат дарени за отделението по детска онкохематология към УМБАЛ „Св Георги” – Пловдив.  

 “Ракът не е присъда. Отдавна вече има ефективни методи за лечение и колкото по-рано се постави диагнозата, толкова по-голям е шансът за успех, затова активно призовавам хората да си правят профилактични прегледи и да следят своето здравословно състояние. . За събитието обединяваме усилия с каузата СПРИ РАКА, за да допринесем за неравната битка на много хора, страдащи от коварната болест – не само финансово, а и чрез емоционална подкрепа. Вярваме че, това е важно за мнозина, които имат нужда да знаят че не са сами, казва Румяна Киризиева от сдружение БГ Бъди активен ”Вярвам,  че движението е здраве и това да бъдеш активен допринася за по-доброто ни здраве. 1 миля е разстоянието, което ние необходимо ежедневно, за да получим своята доза движение. Това е разстояние, което е подходящо за малки и големи, стари и млади, за хора които не са във форма или има здравословен проблем. То може да бъде изминато с лек крос или просто с разходка

Събитието е в партньорство със сдружение Спри Рака, които са си поставили за цел да привлекат вниманието на обществото за подкрепа и съпричастност към болните със злокачествени кръвни заболявания, както и техните близки да агитират и възпитават за повече движение, правилно хранене, своевременна профилактика, активно отношение към проблемите. Ежегодно те организират събития, под надслов Спри Рака, като през 2021-ва година това ще се случи на есен.

Дарения за Клиниката по клинична хематология  могат да бъдат направени по всяко време по следната банкова сметка:

Търговска Банка Д АД
IBAN: BG45 DEMI 92401 000 277 037
BIC: DEMIBGSF
Сдружение СПРИ РАКА

Събитието Европейска Миля е отворено за абсолютно всеки желаещ да се включи, а съв фейсбук страницата  на събитието можете да намерите актуална информация: https://www.facebook.com/events/967287447371696/ 

Европейска миля е част от кампанията Now We Move на Международната асоциация за спорт и култура (ISCA), промотираща нуждата от повече ежедневна физическа активност. Координатор за България е сдружение БГ Бъди активен.

Материалът Крос с кауза обединява малки и големи в Пловдив е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Start typing and press Enter to search