Константин Вълков

- реклама -

Konstantin_ValkovКонстантин Вълков е специализирал журналистика в Дойче Веле, Ройтерс, Европейския журналистиски център, Шведския институт, НАТО, Форин Прес Център в САЩ, Япония, Холандия, Белгия, Великобритания и Чехия.

 Започва да се занимава с радио още когато е на 15-годишна възраст. Малко по-късно, когато навършва пълнолетие, стартира собствено тричасово предаване по „Дарик радио”, което води в продължение на десет години.

 През 1996 г. започва работа като асистент за списание „Егоист”, докато следва специалност „География” в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. През 1999 г. той става кореспондент на базираното в Прага американско издание „Transitions Online”, а на по-късен етап пише и за базираното в Лондон издание „Monocle”.

 През 2000 г. се връща към първата си любов –  радиото, и става програмен директор на „Ретро Радио”, където работи шест години. От 2007 г. Константин Вълков е програмен директор на „Дарик радио”.

 Той е автор на публикации в „Capital Light”, „Стандарт за хората”, „Егоист”, списание „L’Europeo”, „Brava Casa” и много други. От няколко години е редовен автор на анализи във вестник „24 часа”.

 Любител-фотограф, засега той има реализирани четири аматьорски фотографски изложби, последната от които е озаглавена „144 часа в Афганистан”, представена в София и Пловдив.

 През 2010 г. авторската му рубрика „Иноваторите“ в „Дарик радио” му носи голямата награда „Черноризец Храбър” за интервюто с българския художник Христо Явашев. В рубриката си той е интервюирал още Елиф Шафак, Исабел Алиенде, Ричард Куест и много други.

 

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

„Чаплин“ се качва на сцената на НДК на 14 октомври

За пръв път на 14 октомври в зала 1 на НДК, софийската публика ще стане част от изключително събитие в рамките на Европа –...

Борисов: При оставка няма да има диалог с Радев, а ще дойдем под прозорците му

Правителството няма да подава оставка, а протестите се подхранват от извънпарламентарните партии, които загряват на пистата за изборите. Това заяви премиерът Бойко Борисов при...

Граждани освирката Румен Радев пред авиобазата “Граф Игнатиево” – 24.09.2020

Материалът Граждани освирката Румен Радев пред авиобазата “Граф Игнатиево” – 24.09.2020 е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Борисов: България взе правилните мерки срещу COVID-пандемията

България най-бързо и адекватно реагира и на здравната, и на икономическата заплаха от COVID-пандемията. Мерките ни започнаха да действат отрано и обхванаха много хора....

Кaквo ознaчава имeтo Влaдиcлaв?

Нa 24 ceптeмври пoчитaмe пaмeттa нa Cвeти Влaдиcлaв Cръбcки. Ето нещо любoпитно зa хoрaтa, кoитo ce кaзвaт Влaдимир, Влaдимирa, Влaдo, Влaдкo, Влaдиcлaв. Кaквo ознaчава имeтo Влaдиcлaв? 1....

Ден 77: От нас зависи какво ще се случва в България

За 77-ми пореден ден се събраха недоволни граждани на антиправителствен протест в центъра на София, предаде репортер на БГНЕС. Исканията на протестиращите остават...