Коледно-новогодишните програми на БНТ2 и БНТ Свят

- реклама -

Български филми и концерти в коледно-новогодишните програми на

БНТ2 и БНТ Свят

 

Български и чужди заглавия, комедии и празнични концерти ще предложат БНТ2 и БНТ Свят през коледните и новогодишни празници на своите зрители.

Сред филмовите заглавия, които зрителите на БНТ2 ще видят през коледните празници, са „Най-сетне Коледа”, „Госпожа чудо”, „Чудо в Манхатън”, „Доктор Клоун”. В рубриката „Любими български филми” БНТ2 ще излъчи  филми от българската кино класика – “Дами канят”,„Оркестър без име”, „Осъдени души”, „Госпожа Динозавър”, „13-та годеница”, „Ламята”, „Ян Бибиян”, както и комедиите „Хитър Петър”, „Опасен чар”, „Господин за един ден”, „С деца на море” и др.

В новогодишната програма на БНТ2 зрителите ще гледат „Сватбеният агент”, „В костюм на Дядо Коледа”, „Със сватовете на Нова Година”, Завръщане на Острова на съкровищата, a в рубриката „Любими български сериали”-„Два диоптъра далекогледство”, „Деца играят вън”, „С деца на  море” и др.

Богата концертна програма очаква зрителите в навечерието на празниците. На 24-ти декември БНТ2 ще излъчи Коледния благотворителен концерт за възстановяване стенописите на храм „Св. Ал. Невски” с участието на ученици от Националното училище за танцово изкуство, както концерта с коледни народни песни и църковни песнопения – „Тайнството на Рождество” в две части на 24 –ти и 26-ти декември.

На 25-ти и 26-ти зрителите ще видят и музикално-танцовия спектакъл на Държавния фолклорен ансамбъл „Тракия” „Танците на Стария Пловдив”, специално подготвен от БНТ 2 Пловдив.

БНТ2 ще излъчи и концертите: „Вечните песни на България”, концерта на  Бароков оркестър на Европейския съюз, „Деси Тенекеджиева и приятели”,  както и концертите на Рут Колева и Майкъл Бубле на 30-ти декември. Юбилейните на Коцето Калки, Маргарита Хранова и на дует „Ритон”, както и концерта на Леона Луис от Лондон на 1-ви януари също ще бъдат част от празничната програма на БНТ2.

В новогодишната вечер зрителите ще гледат и специалната програма, подготвена от БНТ2 Русе „Флашмоб за Дядо Коледа” и празничната новогодишна програма с участието на популярни изпълнители на народни песни от Пиринския край –  “Наздравица от песни” на БНТ 2 Благоевград.

 

 

 

БНТ Свят ще предложи на зрителите в България и извън пределите на страната български заглавия от Златния фонд на националната телевизия. Те ще гледат едни от най-обичаните български филми през годините по коледните празници– „Брачни шеги”, „Ти, който си на небето”, „Разводи, разводи”, „Козя пътека”, както и по-новите заглавия „Коледната уличка” с участието на Коста Цонев, „Писмо до Америка” с участието на Филип Аврамов, „Пътят към върха” с Бистра Тупарова, „Коледата е възможна” с Христо Шопов, „Летете с Росинант”, „Рапсодия в бяло”и др.

Концертите също ще бъдат неразделна част от програмата на сателитния канал на националната телевизия.Сред тях са: Клуб „Суинг” в Коледната нощ с участието на „Сантиментъл суингърс” и „Михаил Йосифов секстед”, който БНТ Свят ще излъчи в навечерието на Коледа, юбилейният концерт на дует „Ритон” – „Две звезди” на 25-ти декември, концертът с участието на Любка Рандова, Володя Стоянова, Иван Дяков и други – „Да потропнем, да запеем, Коледа е!, както и гала концерта „Коледни звезди” с участието на Йорданка Христова,, Маргарита Хранова и др. на 26-ти декември. БНТ Свят ще излъчи и юбилейният концерт на Бисер Киров „Аз съм само… един юноша”, на 27 концерта на Фамилия „Тоника” -„Нощта на Коледа”, на 28-ми на Йълдъз Ибрахимова, на 29 – на Маргарита Хранова, а на 30-ти концертът „Акустична вечер с Нели Рангелова”.

В празничната програма на БНТ Свят зрителите ще видят на 27-ми декември и спектакълът на трупата на Нешка Робева „Среща в Споменът”.

На 30-ти БНТ Свят ще излъчи комедията „Двойникът” и филмът с участието на Александра Сърчаджиева, Виолета Марковска, Елен Колева „Шивачки”, а на 31-ти декември филмът „Суфре д’аморе”.

В новогодишната нощ БНТ Свят ще предложи на зрителите си комедията „От нищо нещо”, повторение на фолклорното предаване „Надиграй ме на Балканите”, празничното издание на „Шоуто на Канала” по Алеко Константинов -„БГ завинаги или Новите приключения на бай Ганьо”, както и новогодишния концерт от площад Батенберг „Сцена под звездите”.

На 1-ви януари БНТ Свят ще излъчи юбилейния концерт на Развигор Попов, концерта на Орлин Горанов и Кристина Димитрова, „Стефан Вълдобрев и обичайните заподозрени”, новогодишния концерт „Пътешествие по Дунава”, както и новогодишния концерт на Софийската филхармония.

На 1-ви януари зрителите ще гледат и телевизионната постановка по комедията на Добри Войников „Криворазбрана цивилизация”, игралният филм с участието на Коста Цонев „Племенникът чужденец”, както и комедията „Топло” с Григор Вачков.

 

Весели празници с програмите на БНТ!

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

„Чаплин“ се качва на сцената на НДК на 14 октомври

За пръв път на 14 октомври в зала 1 на НДК, софийската публика ще стане част от изключително събитие в рамките на Европа –...

Борисов: При оставка няма да има диалог с Радев, а ще дойдем под прозорците му

Правителството няма да подава оставка, а протестите се подхранват от извънпарламентарните партии, които загряват на пистата за изборите. Това заяви премиерът Бойко Борисов при...

Граждани освирката Румен Радев пред авиобазата “Граф Игнатиево” – 24.09.2020

Материалът Граждани освирката Румен Радев пред авиобазата “Граф Игнатиево” – 24.09.2020 е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

Борисов: България взе правилните мерки срещу COVID-пандемията

България най-бързо и адекватно реагира и на здравната, и на икономическата заплаха от COVID-пандемията. Мерките ни започнаха да действат отрано и обхванаха много хора....

Кaквo ознaчава имeтo Влaдиcлaв?

Нa 24 ceптeмври пoчитaмe пaмeттa нa Cвeти Влaдиcлaв Cръбcки. Ето нещо любoпитно зa хoрaтa, кoитo ce кaзвaт Влaдимир, Влaдимирa, Влaдo, Влaдкo, Влaдиcлaв. Кaквo ознaчава имeтo Влaдиcлaв? 1....

Ден 77: От нас зависи какво ще се случва в България

За 77-ми пореден ден се събраха недоволни граждани на антиправителствен протест в центъра на София, предаде репортер на БГНЕС. Исканията на протестиращите остават...