Коледен концерт

- реклама -

СВЕТОВНИЯ “VIENNA MOZART ORCHESTRA” ЗА ПЪРВИ ПЪТ С ТУРНЕ У НАС!

Коледен концерт Пуснаха промо билети в София, Велико Търново, Варна и Бургас

 

Тази година за първи път в България ще гостуват световноизвестните “Vienna Mozart Orchestra”. Изкуството на виенската класическа музика ще допринесе за Коледната атмосфера в четири български града.

Коледното турне се организира под почетния патронаж на негово превъзходителство г-н Н. Пр. Герхард Райвегер – посланик на Република Австрия.

В състав от 30 музиканти оркестърът ще бъде в София на 14 декември, от 20ч., в зала 1 на НДК, във Велико Търново на 10 декември, от 19ч., в ДКС Васил Левски, във Варна на 11 декември, от 19ч., във Фестивален комплекс и в Бургас на 12 декември, от 19ч., в Държавна Опера.

Билети за концертите ще могат да бъдат закупувани от обектите от вериги магазини Германос, Пикадили, Офис 1 и бензиностанции ОМВ и онлайн от Eventim.bg, както и на касите на залите в градовете от турнето.

Касите и в четирите български града вече са отворени.

Първите 300 билета за събитието ще бъдат продавани на промоционални цени с 10 лв. отстъпка, като до изчерпване на количествата ще струват от 20 до 50лв. и ВИП места също с 10лв. отстъпка, а след това редовните цени ще са от 30 до 60лв..

 

 

VIENNA MOZART ORCHESTRA

 

Всички музиканти от Виена Моцарт Оркестра са силно посветени на една обща цел – запазване на музикалната традиция и културното наследство на Виена и в частност на творбите на Волфганг Амадеус Моцарт – най-завършения представител на Виенския класически период.
Репертоарът на оркестъра включва всички симфонии на Моцарт,  голямо разнообразие от инструменталните концерти на композитора (за цигулка, пиано и духови) , както и арии и дуети от най-известните му опери.
Запазена марка на оркестъра са автентичните исторически костюми, с които музикантите излизат на сцена. Изборът на програма, декори, костюми и перуки, професионализмът на музикантите и не на последно място непогрешимото виенско усещане за пищност и финес допринасят за създаването на една уникална атмосфера, която неусетно пренася публиката в края на 18 век.
Днес концертите на Виена Моцарт Оркестъра са връхна точка във виенския музикален календар и  неразривна част от културния и артистичен живот на австрийската столица. Ежегодно концертите на оркестъра се провеждат в най-големите и престижни виенски концертни зали – Златната зала на Музикферайн, Виенската държавна опера, Винер Концертхаус и в Голямата зала на Хофбург (имперският дворец).

- реклама -