Клавирното дуо Аглика Генова и Любен Димитров закрива „Музиката на Америка“ за този сезон

- реклама -
Един от най-популярните клавирни ансамбли в света ще свири
в зала „България“ на 20 юни

Световноизвестното клавирно дуо – Аглика Генова и Любен Димитров идват в България в края на месеца, за да свирят в последния концерт от цикъла „Музиката на Америка“, който „Кантус Фирмус“ и фондация „Америка за България“ организират. На 20 юни от 19:30 часа те ще свирят на сцената в зала „България“, заедно с Класик ФМ М-Тел оркестър с диригент Максим Ешкенази. Концертът ще отбележи и 10 годишния юбилей на Класик ФМ М-Тел оркестър. В програмата присъства музика от Роджър Пшитулски, Астор Пиацола, Панчо Владигеров, и Аарон Копланд, Пианистите ще изпълнят още Фантазия „Порги и Бес“ от Джордж Гершуин и Фантазия за две пиана и оркестър „В памет на Паул Клее“ от Шандор Вереш.

 Аглика Генова и Любен Димитров са считани за един от най-търсените клавирни ансамбли през последните години. Те са аплодирани от публиката и пресата по целия свят. Изнасят концерти в най-престижните зали и фестивали на всички континенти – залите на Библиотеката на Конгреса на САЩ и Националната галерия във Вашингтон, Herkulessaal в Мюнхен, Кьолнската филхармония, Casals Hall в Токио, фестивала Al Bustan в Бейрут, MDR Music Summer в Берлин, Chopin Piano Festival и още много. Дуото участва в концерт за откриването на Зимните олимпийски игри в Солт Лейк Сити през 2002 г. в САЩ, както и в множество международни телевизионни и радио-предавания.

 Аглика Генова и Любен Димитров притежават завидна дискография – десет компактдиска на ансамбъла са реализирани за компанията СРО, като получават блестящи отзиви и висок рейтинг от международните звукозаписни списания и радиостанции. Сред най-интересните изяви на дуото от последния сезон са реализацията на нов албум („Пет сюити за две пиана“ от Антон Аренски), участие във фестивала Европейски музикални седмици в Пасау, както и концертни турнета в САЩ, Южна Америка и Китай.

  Билети за предстоящия концерт от цикъла „Музиката на Америка“ могат да бъдат закупени от касата на „Кантус Фирмус“ във фоайето на зала „България“ и онлайн на www.ticketsbg.com на цени от 10 до 35 лева.


- реклама -