Клаус Пьомперс: Убийството на учителя във Франция е фитилът на атентата във Виена

- реклама -
Разбрах, че нещо се случва, когато се обади дъщеря ми, за да ме попита дали съм добре. В интернет се появиха 20 000 клипа. Дойде полиция и ни каза, че трябва да останем в ресторанта“. Това разказа от първо лице австрийският журналист Клаус Пьомперс.

В предаването „Нещо повече“ той подчерта, че периодично се появяват информации, че в джамиите се проповядва омраза и затова в Австрия е в сила закон за религиозните общности, който забрани радикалните проповеди.

„Забранено е финансирането на джамии от чужбина. Но явно прилагането на този закон не се контролира достатъчно. Така млади хора попадат под лошо влияние“.

Според Пьомперс сега ставаме свидетели на хора, които не могат да се ориентират в ситуацията с напрежението между Турция и Франция.

„Със сигурност убийството на учителя във Франция е фитилът и на атентата във Виена“.

По думите на журналиста сред поколението на младите има много с нездрави семейни устои и не са намерили себе си в Австрия, а това ги прави лесна плячка:

„Това са най-честите жертви на проповядващите омраза в джамиите“.

Интервюто с Клаус Пьомперс можете да чуете в звуковия файл.

Материалът Клаус Пьомперс: Убийството на учителя във Франция е фитилът на атентата във Виена е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

- реклама -