КиноНова пътува назад във времето

- реклама -spot_img

Хитовата трилогия „Мумията” поставя началото, а  Шарън Стоун –  финала на седмица на пътешествията

Страстта към приключенията и напрегнатите сюжети ще бъдат водещи в ефира на КиноНова от следващия понеделник, 16 юли, когато по медията стартира тематичната седмица на пътешествията. Звездите от хитовите заглавия на екрана обаче не са поели към традиционните туристически дестинации, а напротив – техните пътешествия са назад във времето, към цял нов свят на мистични тайни, богатства и древни загадки.

Амбициозно начало на седмицата ще постави един от най-добрите приключенски екшъни –  трилогията „Мумията”, частите от който ще се излъчат в три последователни дни. Търсенето на истината за миналото ще започне още в понеделник с трима  авантюристи, водени от актьора с канадски корени –  Брендан Фрейзър. Те предприемат амбициозна експедиция в Египет, а задачата им е да намерят “града на мъртвите”. По пътя си внезапно откриват тайната гробница и събуждат мумията на египетския жрец Имхотеп, което ще им донесе куп неприятности. Девет години по-късно в „Мумията се завръща”, която ще се излъчи във вторник вечер, Имхотеп от отвъдния свят ще напомни за себе си с видения от древен Египет. На финала – в третия ден от седмицата в „Мумията: Гробницата на Императора Дракон” Фрейзър ще се сражава с възкръсналия император Хан в един епос, който ще се разгърне от катакомбите на древен Китай до леденостудените Хималаи.

Филмовата програма в четвъртия делник ще превърти лентата напред – до времето на британските битки, когато между два враждуващи лагера ще пламне страстна любов, достойна за историческите мемоари. Сюжетът на „Последният мохикан” ще събере Дениъл Дей-Люис и Маделин Стоу, а продукцията обещава да пресъздаде едноименния роман на Джеймс Фенимор Купър по интригуващ и неповторим начин.

Ден след това по КиноНова предстои и едно от най-нестандартните пътувания в киното досега със сагата „Тарзан от рода Грейстоук”. Приключенската лента разказва за красотата и първичността в детството на Тарзан, сред огромните маймуни на Африка, а впоследствие представя взаимодействието им с аристократичното през очите на мъж, попаднал в капана между два толкова различни свята.

Движението назад във времето ще продължи и през уикенда, но този път с участието на  чаровната Шарън Стоун. В събота тя ще влезе в ролята на Джеси Хюстън, за да наеме Алан Куотърмейн да открие баща й, за когото се говори, че е изгубен по време на експедиция в търсене на легендарните мини на цар Соломон. В „Мините на цар Соломон” Алан и спътникът му – загадъчният Умбопо, ще проникнат в една в неизвестна страна, като за ориентир ще ползват привидно автентична карта.  

В неделната кино вечер звездата от “Първичен инстинкт” ще закрие седмицата на пътешествията с второ превъплъщение в една вълнуваща история за търсенето и намирането на „града на златото”. Загадъчният сюжет ще държи зрителите в напрежение до последно, а Ричард Чембърлейн и Джеймс Ърл няма да оставят никой пред малкия екран равнодушен пред мистериозната загадка за изчезнал изследовател в „Алън Куотърмейн и изгубеният Град на златото”.

- реклама -spot_img