Калин Сърменов или Павел Поппандов?

- реклама -

СърменовКалин Сърменов или Павел Поппандов?

 Спрете да наранявате Павел Поппандов! Наранявайки него, причинявате болка и на всички останали, които са преживели (или все още преживяват) същата дълбока, душевна тъга! Защо трябва постоянно някой да подпалва огъня, че към него е постъпено неправилно?! Та това терзание го съсипва!

Павел Поппандов вече не е само велик, български актьор и любимец на целия народ! Той се превърна в публичен представител на всички, които понесоха ударите на времето, в което живеем.

Кои са тези, които представлява? За съжаление не само актьори и творци в различни направления на културата и изкуството, но и научните работници от БАН, военните, полицаите, учителите, лекарите… колко още професии може да добавим, които от години нямат същия авторитет, същата стабилност, сигурност и адекватно отношение както преди. Животът се промени.

ПоппандовВсъщност, остана ли професия в България, в която практикуващите я да не са преживявали същия стрес и болка, която преживяват Павел Поппандов и Калин Сърменов?

Остана ли човек, който да не е унижаван, пренебрегван или поставян в ситуации, които носят омерзение?

Рано или късно, и в професионално, и в житейско отношение всеки е преживял или ще преживее това, от което страда нашият любим актьор.

Животът е такъв. Кръговрат. Възможно е някога Павел Поппандов да е направил на някой друг това, което сега му причинява Калин Сърменов.  Мислите ли, че на Калин Сърменов не му се е случвало да е в ситуацията на Поппандов?

А на вас? Колко пъти сте били в ситуацията на Сърменов и колко на Поппандов?

Трябва ли всеки с намалена заплата да гостува в „Шоуто на Слави“, за да сподели болката си от това? Трябва ли прекият му шеф да гостува на Любо Дилов и да обяснява, че всъщност си върши работата?

Популярните личности често парадират с това, че са като всички останали – обикновени хора. А като им се случи нещо, което се случва ежедневно на обикновените хора, реагират сякаш не са като тях.

А майките? Трябва ли всяка майка, след като роди, да се изправи пред целия лекарски екип и да заяви, че повече няма да ражда, защото държавата й дава обидно малко пари като съдействие да отгледа детето си или защото пак са вдигнали цената на тока?

Ясно е че има две силни гледни точки. Едната позиция е, че Калин Сърменов е прав, другата, че Павел Поппандов е прав. Но не всяка логика е истина, нека не забравяме това. В живота има ситуации, в които няма виновни.

Не е ясно, ако ролите са разменени, кой как би постъпил.

Но всеки, който е преживял болката на Поппандов знае, че дългото време, в което се е оплаквал, страдал и се е измъчвал е загубено време.

НЕ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО НА ПАВЕЛ ПОППАНДОВ!

НЕ МУ ХРАНЕТЕ МЪКАТА И БОЛКАТА!

Цялата енергия, която се изразходва от актьори, журналисти, продуценти, медиите, изобщо целия бранш, за да се коментира случаят, просто нека бъде насочена единствено към това незабавно да се намерят професионални ангажименти за Павел Поппандов. Само така той ще бъде отново достъпен за публиката, само така неговите наранени чувства ще бъдат облекчени и излекувани, защото и самият той ще се отдаде на това, което обича и за което е роден – да играе.

Всяко друго действие и реакция е злоупотреба с актьора. Злоупотреба е и с двамата актьори, дори и едниният да е в ролята на мениджър, в случая. Не ги настройвайте все повече едни срещу друг, за да си правите предаванията, вестниците, списанията, сайтовете или поради каквито и да е други користни цели.

Цялата енергия, която се изсипва, за да се обвинява Калин Сърменов, трябва да се насочи към това как да се осигурят професионални ангажименти за Павел Поппандов. Всяко друго действие е злоупотреба и с двамата. Случката е факт. Анализите – излишни, особено след като преминаха всякакви граници. Сега е важно да се помогне за преодоляване на тази ситуация!

Много са хората, които постъпват като Калин Сърменов. Ако не всички, то почти всички, които са на мениджърска длъжност, в която и да е професия. Такава им е работата. Те това работят. И със сигурност не се чувстват по-леко от останалите. Респективно – още повече са тези, които са като, и в ситуациата на Павел Поппандов.

Или както казва Бил Гейтс: „Животът не е справедлив, свикнете с това! Светът не го е грижа за вашето самочувствие!“

Всъщност, призивът е да се подаде ръка на Павел Поппандов като бъде незабавно натоварен с професионални ангажименти. Така по-бързо ще се възстанови емоционално. Ще мине време и самият той ще разбере, че неговият случай не е прецедент, че не е едниствен, че така се случва с повечето хора, независимо от професията, и че Калин Сърменов може и да е прав. От реакцията му личи, че досега не му се е случвало такова нещо. Може само да бъде благодарен, че толкова късно съдбата му поднесе и това преживяване.

Оттук нататък нека всеки, който може, да му помага с добра дума и възможност за нов път. Такава помощ ще му покаже, че не е сам. Всяко друго действие е злоупотреба с него. Като например, да бъде все повече настройван, че Сърменов е лош и постъпва неправилно.

А всички театри, телевизии, радия, вестници, списания, продуценти и власт имащи в бранша, които дръзват да винят Калин Сърменов, нека се обърнат към себе си и се запитат как помогнаха на Павел Поппандов? Защото в такава ситуация този актьор трябва да е засипан от предложения за нови ангажименти. Кой го покани да участва в нов проект, освен Слави Трифонов?

Нужно ли е да напомняме, че Павел Поппандов, преди години, в свое интервю, публично оплю Слави, че хуморът в шоуто му е много пошъл. А сега тича при него да се оплаква от друг и Слави му подава ръка. И този „пошъл хумор“ му става работа. Утре „несправедливият мениджър“ Калин пък може да му помогне в друга ситуация.

Призив и към всички актьори, художници, писатели, певци, музиканти, изобщо всички хора, които практикуват интелектуален труд – всички вие сте на пазара на труда, както професионалистите във всеки друг бранш. Интелектуалните продукти се продават както всеки друг произведен продукт.

А изкуството и културата в извисеното му ниво нямат финансово изражение, закономерност и влияние от парите.

Арт мениджърите продават вашия труд по правилата и законите, които са не само в облаците, но са подвластни и на земния ред.

Не обвинявайте Калин Сърменов, че работи.

За нас, зрителите, остава надеждата, че таланливият актьор Павел Поппандов много скоро ще бъде на сцената в други постановки, ще бъде нает да участва в не малкото тв сериали, които се произвеждат, ще се изяви и в комедийните актьорски предавания. Така или иначе не трябва да се оставяме медиите да ни подвеждат емоционално кой е прав и кой не в някакви професионални взаимоотношения.

Кой от вас, когато е оставал без работа, когато му е намалявана заплатата, когато не му е заплащано достатъчно, е обикалял медиите да се оплаква?

Всички сме виновни, че злоупотребихме с Павел Поппандов по един или друг начин. Как ли? Колко пъти посетихте постановка с негово участие? Колко пъти го наехте като актьор или водещ на някакво мероприятие?

Всяко зло за добро е казал народът. С цялата ситуация, поне отново се заговори за Павел. Това е незаменима реклама. Продуценти – действайте!

И нека цялата тази клюкарщина по медиите, кой е прав и кой крив, да спре. Това е една емблематична ситуация, в която няма виновни. Медиите разпалиха този спор, за да се възползват от това. Непочтено е, заради рейтинг, да се причинява страдание на двама талантливи и обичани актьори.

Пък дано те намерят сили в себе си и да заработят отново заедно. Така или иначе и двамата перфектно си свършиха работата по отношение на Сатирата – получи се един добър ПР.

Адаптирането към новото и новия начин на живот е труден процес. Този процес няма да подмине никого.

Стига безсмислени брътвежи и дълбоки стенания! Действайте! Живейте забавно и пийте лимонада!

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -