Как се става фотограф?

- реклама -spot_img

Домът на хумора и сатирата показва

„Как се става фотограф?“

 Как се става фотограф?

Първата за годината изложба от фотографии в Дома на хумора и сатирата представя творби на габровски ученици, увлечени от осмото изкуство и направили първите си опити в областта на художествената фотография.

„Как се става фотограф?“ включва 68 черно-бели и цветни фотографии на 9 възпитаници на габровския фотограф Евгени Мичев. Авторите са ученици от основния и гимназиалния курс и всички те са усвоявали знания и умения в продължение на две години по проект УСПЕХ 2013 – 2015 г.

Увлекателни са били заниманията в клуба, а усърдната работа е дала добри резултати – творбите им са разнообразни по тематика, защото всеки е имал свободата да снима това, което харесва, следвайки основните изисквания и напътствия на преподавателя. Фотографиите са весели, интригуващи, пъстри и понякога провокативни, изразяващи вълненията на подрастващите и тяхната гледна точка към заобикалящия ни свят. От снимките надничат усмихнати лица, домашни любимци, свежи цветя,  къщи и улици, празнуващи хора и играещи деца. Обединяват ги оптимизмът, доброто настроение и младежкият жар, които струят от  всяка снимка.

Наред с ученическите творби на своите възпитаници, в изложбата се представя и майстор-фотографът Евгени Мичев. Той показва 30 свои фотографии – прекрасна колекция от портрети на девойки и жени. Снимките разкриват необятното му въображение и отличен усет за кадъра, отличават се с изтънчена естетика и дълбочина на внушенията. Похвално е старанието му да предаде своите знания и натрупан опит на младите фотографи, да ги „запали“ за фотографията, да ги „зарази“ със своята страст към нея и да им разкрие необятната вселена на светлините и сенките.

Откриването на изложбата е от 17.30 ч. на 11 февруари т.г. /четвъртък/ в зала 5 на Дома на хумора и сатирата.

Изложбата ще остане на разположение на габровци и гости на града до 25 март т.г.

 

 

Дарина Маринчевска

Музей „Дом на хумора и сатирата“ – Габрово 

- реклама -spot_img