K.LINA СЕ ЗАВРЪЩА КЪМ МУЗИКАТА И РОДИНАТА СИ С THE MOVIES

ФАКТИ:

• Тhe Movies е вдъхновена от Любовта. K.Lina се влюбва, докато е в София заради пандемията и .. си остава тук. Така се раждат авторските текст и музикa на романтичната песен.
• Първоначално заглавието на проекта е I fell in Love During A Pandemic, но певицата решава да го промени, защото на всички вече ни е дошло до гуша да слушаме за пандемията.
• Текстът, както и тези на предишните й сингли, е на английски.
• Визуалното вдъхновение за видеото са любимите американски мюзикъли и романтични комедии.
• 2 снимачни дена, 7 снимачни локации, 1 залез и 1 буик от 70-те… и визия в стил Golden Age Hollywood
• Toва е първото по-динамично парче на K.Lina.
• Още нещо първо за нея – танц и хореография във видеото.
• Най-трудния момент от снимачния процес за певицата са били кадрите във ваната.
• В ролята на нейния любим влиза популярният млад актьор Калоян Минев.
• Видеото е вече в youtube.com, a телевизионната му премиера се състоя в ефира на ‚Здравей, България“.

Текст и Музика: K.Lina
Режисьор: Румен Русев
Оператор: Веско Менкаджиев
Сценогрфия: K.Lina и Румен Русев

КАЛИНА БАТКОВА
АРТИСТИЧЕН ПСЕВДОНИМ: K.LINA /КЕЙЛИНА/
www.klinamusic.com

СТИЛЪТ
й е смес от акустичен поп и класически рок, с ретро елементи. Това е музиката, която харесва и която прави. Калина Баткова или K.Lina, както е артистичният й псевдоним, сама пише своите текстове и музика, изразява себе си и своите емоции. Звученето й е уникално за нашия пазар. Високо ниво, елегантност и класа излъчват и тя, и музиката й.
Може би се дължи на факта, че последните години живее, учи и работи в Лондон. Може би на семейството и средата, в която отраства.
СЕМЕЙСТВОТО
Освен с баща си, когото всички познават, може би най-известният адвокат у нас, K.Lina се гордее и с двамата си дядовци – единият от тях журналсит, другият – поет. Майка й също е човек на словото, издател на популярно детско списание. Нейната майка пък е атомен физик!
ЛОНДОН
Заминава съвсем млада, за да учи Бизнес Мениджмънт. Успява да влезе в Музикалната Академия и да учи паралелно втора бакалавърска степен – Музика. Това е страстта й от дете. Още като малко момиче тя не само пее, но и свири на китара и на пиано! Тези дни по пощата от Лондон пристига дипломата й. Музикалната. Показва я на баща си, който отбелязва „Чудесно! А къде е другата?“
В Лондон К.Lina събира група от колеги в Музикалната Академия. Скоро имат участия и то в култови лондонски клубове, между които и Half Moon, в който са дебютирали самите Stones!

МУЗИКАТА
2019 – Първи сингъл – “Dream Breaker”
2020 – следва романтично-носталгичната “Just One Pic”
Сега: Новата й песен Тhe Movies е вдъхновена от Любовта. K.Lina се влюбва докато е в София, заради пандемията и .. си остава тук. Оригиналното заглавие е I fell in Love During A Pandemic, но тя решава да го промени, защото на всички вече ни е дошло до гуша да слушаме за пандемията.

Start typing and press Enter to search