Програмният директор на Jazz FM радио Светослав Николов в журито на EUROPAfest

- реклама -spot_img

Снимка: EUROPAfest.  Светослав Николов (първи отляво надясно), Уейн Браун – председател на журито на фестивала и част от екипа на EUROPAfest.
Снимка: EUROPAfest. Светослав Николов (първи отляво надясно), Уейн Браун – председател на журито на фестивала и част от екипа на EUROPAfest.

Международният джаз конкурс е в топ 3 в Европа

 

За втора поредна годинa програмният директор и водещ в Jazz FM радио Светослав Николов е в журито на международния джаз конкурс EUROPAfest. Събитието се провежда в Букурещ, където общо четиримата членове на журито ще определят най-добрия джаз изпълнител, участвал в международния конкурс в румънската столица.

Тази година сред стотици кандидати до полуфиналите достигнаха 12 формации от 25 държави от всички континенти, сред тях – и група с номинация за “Грами”. Светослав Николов слуша талантливите музиканти заедно с един от най-известните британски пианисти Уейн Браун, декана на Музикалния факултет на университета “Спиру Харет” Кармен Стоянов и германския продуцент от румънски произход Емил-Силвио Чобота. Изслушването на полуфиналистите продължава до 18 май (петък), а на 19 май (събота) най-добре представилите се ще излязат на сцената на театър “Одеон” в сърцето на румънската столица в директен сблъсък за Голямата награда и две поощрителни отличия. Определеното за победител миналата година трио на Сорин Злат днес е една от сензациите в румънската столица с ежедневни концерти на открито в Стария град на Букурещ.

Талантливи музиканти с много ентусиазъм търсят и намират нови посоки на развитие, разширяват териториите на присъствие на джаза, оформят го като музика на откривателството, вдъхновяваща живота ни. Джазът е вълнуващ и смел!”, коментира Светослава Николов за тазгодишното издание на международния конкурс.

EUROPAfest, част от който е джаз конкурсът, включва и състезание за класически изпълнители, като така фестивалът тази година привлича над 300 музиканти от целия свят. Международният джаз конкурс, в журито на което е Светослав Николов, е в топ 3 в Европа.

- реклама -spot_img