Изложба живопис на Иво Бистрички в Contemporary Space

- реклама -spot_img
ПЛАТФОРМИ / Иво Бистрички / Изложба живопис 

20 септември – 6 октомври 2018 

Oткриване на изложбата: 20 септември 2018,  19:00 
Варна, ул. Марко Балабанов 23 

Contemporary Space

Contemporary Space
Иво Бистрички е роден през 1971 година в Благоевград. Живее и работи в София и Бургас. Завършва специалност живопис към Факултета по изобразителни изкуства във Великотърновки университет „Св. Св. Кирил и Методий“ през 1995 година. От 2008 година е член на СБХ, от 2009 е в бюрото на секция живопис, а през 2016 става член на управителният съвет на СБХ.

За изложбата:
В морето има места, които човек е построил. Архитектурни елементи, геометрични тела, обиталища, основи, пренесени части от сушата, изкуствени острови. Места, на които да стъпим и места, от които да продължим. Като част от странен сценографски проект, където морето и облаците са декор. 
Там под привидното спокойствие на деня и меланхоличният цвят на морето, нещо избухва. Неонов взрив променя ситуацията и мястото вече е несигурно. Нещо се случва и ни прави свидетели на ново начало. 
Изложбата „Платформи“, показва няколко маринистични картини с архитектурни елементи наподобяващи реалноста , но без препратка към конкретен образ. На някои от тях, по подобен нереален начин, са изобразени деконструктивни ситуации. 

Contemporary Space
За Иво Бистрички:

Работи и експерементира с различни материали, медии и похвати – живопис , дигитален принт, колаж, обекти. Произведенията му са в крайните зони на конвенционалната картина. Типично за него е деконструирането на изображенията и нараняването на картинната повърхност. Темите, върху които работи автора са свързани с влиянието на съвремения свят върху личността. В този контекст се появяват предмети от бита, портрети и мащабни пространсвени ситуации.

Избрани самостоятелни изложби:
2016 Масив, галерия „Шипка 6”, София
2015 Меланхолия, галерия Ракурси,София ; Contemporary Space, Варна
2014 Разрези, галерия Credo Bonum, София ; Страст, Espai-M, Барселона
2013 Утопия/Евразия – 2084, Музей за съвременно изкуство, София
2011 Апокалипсис: база данни, галерия „Райко Алексиев”, София
2010 Деконструктивни портрети, галерия „Аросита”, София ; Алегории на любовта, галерия „Пролет”, Бургас
2009 UTOPIA, галерия „Върхове”, София ; Здание, галерия „Астри”, София

- реклама -spot_img