Изкуството да помагаш

- реклама -spot_img

Изкуството да помагаш на хора в нужда, тази седмица в “Малки истории”

 

Тази сряда  предаването „Малки истории” ще разкаже историята на Светлана Ангелова, логопед. Тя е част от мобилния екип на Карин дом по проекта за ранна интервенция за предотвратяване изоставянето на деца с увреждания във Варна. Светлана има седемгодишна практика и вярва, че няма „необучаеми деца“. Тя и колегите ú от мобилния екип на Карин дом са посетили над 150 деца и семействата им в техните домове до момента. За част от тези деца има риск от изоставяне в специализирани институции. Светлана и колегите ú работят това да не се случи.

В четвъртък  Диана Реча ще разкаже как работи фондация „Бетел” за подобряване качеството на живот на лица със социална изолация и зависимости. Тя е един от хората, благодарение на които съществуването на подобни места е факт.

Биологът Диди Баев решава да се върне в България след 20 години работа в чужбина. Тук той открива истинската си страст – фотографията и посвещава своето време на снимането на цветя. Неговите фотографии са уникални, защото улавят не само красотата, но и душите на цветята. Неговата история зрителите ще видят този петък.

 

Гледайте „Малки истории” от понеделник до петък от 17:45 часа по БНТ1!

- реклама -spot_img