ИТ секторът отличи Programista за Софтуерна компания на годината

- реклама -spot_img

 

За последните 4 години компанията бележи значителен ръст на специалистите си, осигурила е над 1 млн лева за благотворителност и развитие на индустрията и има амбицията да се превърне в най-динамично развиващата се компания в региона

Годишните награди на Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) бяха раздадени на официална церемония в рамките на тазгодишната аутсорсинг конференция „Дефиниране на устойчивите бизнес модели на бъдещето”. Събитието се състоя в Бургас и на него присъстваха представители на държавната и общинските власти, мениджъри на компании, експерти от сектора, браншови организации, медии и партньори. Във второто издание на Innovations, Technology & Sourcing Awards бяха отличени успехът, бизнес развитието и лидерството на компаниите в бранша в общо 10 категории.

Българската компания Programista беше отличена от международното жури за Софтуерна компания на годината, благодарение на иновативната си корпоративна политика, управлението на човешките ресурси, корпоративната социална отговорност, бизнес развитието и пазарното си присъствие през изминалата година. Компанията е отличена и на второ място в категорията Технологичен работодател на годината.

За четирите години от своето съществуване компанията е увеличила броя на специалистите си близо 30 пъти, осигурила е над 1 млн. лева за благотворителност и развитие на индустрията и успя да се наложи сред най-активно ангажираните компании за развитието на българското държавно образование в областта на ИТ.

Статистиките сочат, че аутсорсинг индустрията е създала 3,7 % от БВП за 2016 г. Същевременно софтуерният сектор генерира над 2 % от БВП за 2016 г. Очакванията на браншовите организации е приносът на двете индустрии да достигне 9 %-10 % от БВП през 2020 г.

Международното жури на Innovations, Technology & Sourcing Awards присъди първа награда за Доставчик на аутсорсинг услуги на Bulpros. Второ място в категорията грабна Sutherland, а третото Telus International.

Lirex печели ИТ проект на годината, coBuilder ИТ продукт на годината. Второ място за ИТ проект бе отредено на Bulpros, а трето на Upnetix и Code Runners. Втората награда в категорията „ИТ продукт на годината“ бе връчена на Experian, а на едно място след нея застава Code Runners.

Технологичен работодател на годината е Scale Focus.

Най-иновативна технологична компания на 2016 година е Bulpros. Sutherland бе отличена на второ място, а SoftServe на трето.

За Стартираща компания на годината бе обявена Sirma Medical Systems. Второто място бе отредено на HeleCloud, а на трето е Cargill.

Център за споделени на услуги на годината във второто издание на българските хайтек награди стана Cargill.

Технологичен град на годината е София.

 

- реклама -spot_img