Интернет-предаване проговаря на английски

От тази събота медийната интерент-платформа „Видимо и невидимо“ започва излъчвания и на английски език. Поредицата ежедневни предавания в областта на политиката, икономиката, личностното развитиеи, културата и религията , продължава предаването на Калин Манолов „Видимо и невидимо“, което се излъчваше от 2011 до 2019 г. по тв България ОН ЕР. Към сегашния екип – Калин Манолов, Георги Найденов, Иван Владмииров-Нав, архиепископ Христо Писаров и двете бъдещи попълнения Искра Ангелова и Боби Ваклинов, тази събота се присъединява и Мартин Заимов.

Мартин Заимов е ългарски финансист и политик,  заместник-министър на търговията в служебното правителство на Стефан Софиянски. От 1 юли 1997 е подуправител на Българската народна банка (БНБ) и ръководител на управление „Емисионно“, което контролира валутния борд. Кандидат за кмет на София през 2007 т., общински съветник от 2007 до 2011 г. В продължение на четири години е заместник-председател на Общинския съвет на София и ръководи изработването на генералния план за мобилността в града. Изпълнителен директор и Председател на Борда на директорите на „Регионален фонд за градско развитие” АД.

Светът невероятно се промени през нашия живот и много от основните наши принципи, постулати и концепции, станаха или оспорими, или по-комплексни, твърди Мартин Заимов. Това връща България социално и политически към ситуацията от началото на 90-те години на миналия век, през които направихме много избори за промяна и трансформация на страната. Сега имаме нова възможност – или задължение ! -да допринесем за еволюцията на света към по-добро.

„Ще интервюирам писатели, учени и историци, които имат какво да кажат за това кои сме, къде отиваме и откъде идваме, и могат да допринесат за по-нататъшното “отваряне” на България към света“ – амбициран е Мартин Заимов. Публикациите по света за България са малко, някои от тях са много унизителни, което допринася за неоснователно ниското ни самочувствие. Интервютата ще допринесат за това както ние да станем по-интересни за външния свят, така и той да стане по-интересен за нас.

В разговор с ерудирани и компетентни събеседници от България и света водещият ще коментира проблемите на изкуствения интелект, познаването на историята за конструриране на бъдещето, разликата между икономика и екология, сегрегацията на хората по света и у нас.

Предаванията могат да се гледат в ютуб на адрес https://www.youtube.com/channel/UCEHVuSlnseYlrm6OZgrX0-A и на фейсубк-страницата на Видимо и невидимо – https://www.facebook.com/vidimoinevidimo

 

Първото интервю на Мартин Заимов ще е на 17 април 2021 от 19,30 ч. българско време. Той ще разговаря с Асен Агов за полета на България към свободния свят.

Start typing and press Enter to search