Инструментите на Акага

- реклама -spot_img

акагаЛош късмет преследва инструментите на Акага

През последните няколко години инструментите на група Акага се оказват сред най-предпочитаните вещи за кражба от обирджиите.

Само преди броени дни бяха откраднати чинелите (Paiste 2002) и eлектронния пад (Yamaha DTX Multi 12) на барабаниста на Акага – Димитър Митев – Дънди. В следобедните часове в неделя е разбит багажника на колата му на оживена софийска улица (ъгъла на ул. Денкоглу и бул. Витоша) и са взети инструментите.

Това е поредния инцидент с музикалните инструменти на групата. Досега потърпевши бяха фронтменът и басист на Акага, Краси Куртев, който за кратко бе лишен от уникалната си поръчкова бас китара. По чудо китарата се намери броени часове преди големия концерт на Графа и Акага в зала Универсиада. Тромбонистът Джоджо два пъти става жертва на кражба на инструмента си, при това втория път съвсем скоро. За радост ценният тромбон беше открит бързо от органите на реда. В момента полицейските власти работят по разкриването на кражбата на чинелите и електронния пад, като всички се надяват скоро да бъдат открити.

Независимо от неволите с инструментите, Акага се шегуват, че са късметлии, защото на финала нещата винаги се подрежат, а групата продължава да радва феновете си с гигове из цяла България.

- реклама -spot_img