Икар

- реклама -spot_img

БНТ излъчва на живо наградите за сценично изкуство „Икар”

 БНТ излъчва на живо наградите за сценично изкуство „Икар”

По традиция на 27 март, международният ден на театъра, Съюзът на артистите в България връчва годишните си награди за сценично изкуство – „Икар”. Също по традиция БНТ е медиен партньор на официалната церемония и ще я излъчи този вторник от 22:00ч.  И тази година церемонията ще се проведе в Народния театър „Иван Вазов” точно в 19:00 ч.

 

На тазгодишното събитие освен емоциите около получаващите награди, изисканост и празничност ще придадат музикалните изпълнения на цигуларя Веско Ешкенази, Мишо Йосифов – брас формация и фолклорния хор „Космическите гласове на България”. Водещ на церемонията ще бъде актьорът Теодор Елмазов, а наградата за чест и достойнство ще получи посмъртно актьорът Велко Кънев.

 

БНТ1 и БНТ Свят ще излъчат церемонията този вторник, от  22:00ч. БНТ2 ще предложи на зрителите, пропуснали събитието повторение в сряда вечер от 21:10ч.

След церемонията по раздаването на наградите „Икар” в ефира на БНТ1 зрителите ще могат да видят „Майсторът и Маргарита”. Телевизионната постановката на Теди Москов, която е интерпретирана по романа на Михаил Булгаков, е един модерен и динамичен спектакъл, който с изразни средства заимствани от киното, телевизията и съвременните технологии ще срещне зрителите с вечната идея за творчеството. Плеяда от талантливи актьори: Валентин Танев, Христо Гърбов, Стефан Вълдобрев, Камен Донев, Мая Новоселска и др. ще  пресъздадат неизчерпаемия хумор на абсурдните ситуации, създадени от проф. Воланд и неговата свита. И, както в романа „Майсторът и Маргарита”,  се разместват пластовете на съществуване, за да можем да открием пролука за „истинските неща”.

 

Гледайте „Майсторът и Маргарита” този вторник от 00:05ч. по БНТ1.

- реклама -spot_img