Икар

- реклама -

БНТ излъчва на живо наградите за сценично изкуство „Икар”

 БНТ излъчва на живо наградите за сценично изкуство „Икар”

По традиция на 27 март, международният ден на театъра, Съюзът на артистите в България връчва годишните си награди за сценично изкуство – „Икар”. Също по традиция БНТ е медиен партньор на официалната церемония и ще я излъчи този вторник от 22:00ч.  И тази година церемонията ще се проведе в Народния театър „Иван Вазов” точно в 19:00 ч.

 

На тазгодишното събитие освен емоциите около получаващите награди, изисканост и празничност ще придадат музикалните изпълнения на цигуларя Веско Ешкенази, Мишо Йосифов – брас формация и фолклорния хор „Космическите гласове на България”. Водещ на церемонията ще бъде актьорът Теодор Елмазов, а наградата за чест и достойнство ще получи посмъртно актьорът Велко Кънев.

 

БНТ1 и БНТ Свят ще излъчат церемонията този вторник, от  22:00ч. БНТ2 ще предложи на зрителите, пропуснали събитието повторение в сряда вечер от 21:10ч.

След церемонията по раздаването на наградите „Икар” в ефира на БНТ1 зрителите ще могат да видят „Майсторът и Маргарита”. Телевизионната постановката на Теди Москов, която е интерпретирана по романа на Михаил Булгаков, е един модерен и динамичен спектакъл, който с изразни средства заимствани от киното, телевизията и съвременните технологии ще срещне зрителите с вечната идея за творчеството. Плеяда от талантливи актьори: Валентин Танев, Христо Гърбов, Стефан Вълдобрев, Камен Донев, Мая Новоселска и др. ще  пресъздадат неизчерпаемия хумор на абсурдните ситуации, създадени от проф. Воланд и неговата свита. И, както в романа „Майсторът и Маргарита”,  се разместват пластовете на съществуване, за да можем да открием пролука за „истинските неща”.

 

Гледайте „Майсторът и Маргарита” този вторник от 00:05ч. по БНТ1.

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -