Хубав лаптоп

- реклама -spot_img

Хубав лаптоп? Какво ли означава това?!

Хубав лаптопНеобходимостта от това да притежаваме лаптоп е неоспорима. Малко или много всеки, независимо от възраст и професия, има нужда от такава техника. Знаят го всички, които имат и ползват ежедневно тази техника, усещат го и тези, за които предстои такава покупка. Във виртуалното пространство често се среща фразата „хубав лаптоп“. Тъсещи да си закупят често са задавали въпроса „кой лаптоп е хубав?“, а рекламираши стоката си магазини често са посочвали определени преносими компютри, точно с тази характеристика „хубав лаптоп“. Но какво ли означава това?!
Повечето съвети и мнения, които са давани, обаче, са строго персонализирани. Всеки е изразил по разбичен начин своето предпочитание. Нормално е. Личният опит се формира и според нуждите ни. Всъщност, точно това е и правилният отговор на въпроса какво е хубав лаптоп. Това е този преносим компютър, който е достатъчен за нашите нужди. Сърфирането из интернет пространството, четенето на хиляди въпроси и отговори по форуми, статии за предимствата на определени модели, ревюта за най-нови технологии и много други, би ви довело до тотално объркване, освен умората и изгубеното време. Нужни са само 5 минути, за да разберете какъв лаптоп трябва да си купите, за да сте доволни. Останалото оставете на консултатните. Но най-важното е те да разберат какво е важно за вас. Затова определете приоритета. Това се случва с отговора на въпроса: „За какво ще го ползвам?“.
Ето, например, един често пренебрегван факт. Повечето клавиатури на преносимите компютри не са с отделен блок за цифрите в дясната част. Ако сте начинаещ, счетоводител, бизнесмен или често ползвате този обособен цифров панел, е много важно за вас да си купите такъв лаптоп, чиято клавиатура е точно като стандартните клавиатури на настолните компютри. Разбира се, и за това има решение – отделно да си закупите, така наречения – numpad. Това е отделна цифрова клавиатура. Такива клавиатури се произвеждат и от силикон. Лесно преносими и изключително издържливи Клавиатурата е един важен фактор при избор на лаптоп.
Друг съществен момент, но и пряко свързан с казаното по-горе, е и големината на екрана. От 10 до 17 инча е изборът на такъв. Ако малък, компактен и лек лаптоп е по-важно за вас, защото ще сте в постоянно движение, а ще го ползвате почече за текстова обработка, кореспонденция, виртуална комуникация, справки в интернет, тогава най-добрият избор е монитор с по-малък екран, за да е по мобилен и лек. А ако го ползвате за същото, но е важно да виждате ясно големи изображения или дълги екселски таблици, или просто да си гледате телевизия и филми – тогава е ясно, ще изберете по-голям екран.
Големината и видът на екрана и клавиатурата често са пренебрегвани като приоритет, за сметка на техническите праметри, които са основни за определянето на цената на техниката. Но, всъщност, опитът показва, че те са най-важните, когато започнете същинската работа с лаптопа. Защото, за да напишете едно писмо, бизнес план, статия, проект… няма да забележите разликата от това каква марка е, какъв процесор е, колко РАМ-памет има. Имайте предвид, разбира се, че с изнасянето на преден план на важността на клавиатурата и екрана, не омаловажаваме тези технически характеристики. Основната идея е да стане ясно, че „хубав лаптоп“ е подходящият такъв, определен за всеки персонално. Не е необходимо да давате хиляди левове, ако и стотици са достатъчни, за да имате лаптоп, който ви служи вярно и качествено.

- реклама -spot_img