ХРИСТО ЗЛАТАНОВ ИДВА ЗА БЕНЕФИСА НА ВЛАДО НИКОЛОВ

- реклама -spot_img

НАЙ-ДОБРИЯТ РЕАЛИЗАТОР В ИТАЛИЯ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА ХРИСТО ЗЛАТАНОВ СЪЩО ЧАСТ ОТ ТИМА НА ЗВЕЗДИТЕ ЗА БЕНЕФИСНИЯ МАЧ НА ВЛАДИМИР НИКОЛОВ

 

Синът на волейболната легенда Димитър Златанов е третата обявена гост-звезда в титаничния сблъсък на 8 май в „Арена Армеец“

 

 

Най-добрият реализатор в Италия за всички времена Христо Златанов е третата гост-звезда, която ще участва в титаничния двубой по случай бенефиса на Владимир Николов. Христо или „Еър Злати”, както е известен на Апенините, ще се включи в „Тима на звездите“, водени от Алекно, в супершоуто на 8 май в „Арена Армеец“.

Златанов, който е син на единствения българин, приет във волейболната зала на славата – легендарния Димитър Златанов, и Николов са бивши съотборници и приятели. Двамата играят заедно в италианския Копра (Пиаченца), където по това време в отбора са и разпределителят Андрей Жеков и талантът Николай Пенчев. Интересен факт е, че и двете звезди – Николов и Златанов-младши, се състезават с номер 11.

Христо Златанов е роден в София, но израства като професионален волейболист в Италия. През забележителната си кариера звездата сменя шест италиански тима, като от 2003 г. до сега се състезава за италианския гранд Пиаченца, където несъмнено е символ на тима.

Знаменитият волейболист е шампион на Италия за сезон 2008/2009, носител е на Купата на Италия за сезон 2013/2014 и Суперкупата през 2009 г. През 2014 г. Златанов-младши преминава квотата от 9000 реализирани точки в своята кариера, което автоматично го превръща в най-добрия реализатор на Апенините за всички времена.

През 1997 г. Христо получава италианско гражданство, като за тима на  „Скуадра адзура“ изиграва 142 мача. С националния отбор на Италия Златанов печели Световната лига през 1997 г. и 1999 г., а също участва и на Олимпиадата в Пекин. Въпреки че тази година топ реализаторът на Италия ще навърши 40 години, той продължава да бъде най-важният играч за своя отбор Пиаченца. Името на Христо Златанов е в златна звезда на първо място в клубната зала на тима.

Бенефисният мач „Моята игра“ е на 8 май 2016 г. в зала „Арена Армеец“.

ХРИСТО ЗЛАТАНОВ

- реклама -spot_img