Христо Стоичков, Любо Пенев и Илиан Илиев излизат срещу световни футболни звезди

- реклама -

Христо Стоичков, Любо Пенев и Илиан Илиев излизат срещу световни футболни звездиХристо Стоичков, Любо Пенев и Илиан Илиев излизат срещу световни футболни звезди в благотворителния мач на Нова ТВ

 

 Билетите за Мача на звездите вече са в продажба

  

За четвърта поредна година Нова ТВ ще събере едни от най-големите имена на родния и световен футбол в благотворителния мач на звездите, част от инициативата MTG United for Peace. Звездната среща ще се състои на 13 септември, 19.00 ч., на националния стадион „Васил Левски”, а събраните средства ще бъдат използвани за образование в спортни училища на деца, лишени от родителски грижи.

 Христо Стоичков, Любослав Пенев, Гошо Гинчев и Илиан Илиев са само част от играчите, които ще представляват родния тим, предвождан както всяка година от министър-председателя Бойко Борисов. Срещу тях на терена ще излезе отборът на MTG в състав Торе Педерсен, Видар Рисет, Ерланд Йонсен, Ян Ааге Фьортофт,  Крейг Хигнет, Вив Андерсън, Брайн Дийн и Джими Картър. Освен футболните емоции, част от благотворителната инициатива ще бъдат и звездите на музикалното шоу „X Factor”, които също ще подкрепят каузата.

 Билетите на цена 5 лв. за възрастен и 1 лв. за деца до 14 години вече са в продажба и могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim, както и на централната каса на националния стадион „Васил Левски”.

 Събраните от ВИП мача средства ще бъдат използвани за дарителски фонд, определен за спортни стипендии за деца в неравностойно положение от цяла България. До този момент, благодарение на инициативата, общо 37 деца са получили стипендии за обучение в спортни училища, като занапред още бъдещи спортни таланти ще бъдат включвани в програмата.

 Както всяка година, Мачът на звездите ще бъде предшестван и от традиционния футболен турнир за деца в неравностойно положение на възраст между 12 и 14 години. Победителят в него представя България на Световната купа на мира в Осло, инициирана от MTG и свързана с обявяването на Нобеловата награда за мир. На големия финал в норвежката столица миналогодишните шампиони – децата от дом „Милосърдие” в Лом, класираха страната ни на престижното трето място.

 

 

Нова Броудкастинг Груп неведнъж е доказвала своята позиция на социално отговорна медия. Неразделна част от нейната корпоративна политика винаги са били благотворителни акции, социални кампании, подкрепа и партньорство с различни неправителствени организации. Най-голямата социално отговорна инициатива на медийната група е именно MTG United for Peace, чийто фокус е активното подпомагане развитието на спортните таланти на деца, лишени от родителска грижа.

 

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -