ХИТЪТ „ОТЧУЖДЕНИЕ” НА ГОЛЯМ ЕКРАН И У НАС

 

ОтчуждениеФилмът на БНТ и Милко Лазаров в Дома на киното от 14 декември

 

Продуцираният от БНТ български филм „Отчуждение” на режисьора Милко Лазаров вече е на голям екран и в България. От 14 декември лентата ще може да се гледа и у нас – в Дома на киното в София.

 Дебютната лента на Лазаров се превърна в най-награждавания български филм за тази година. Той получи редица престижни награди на София Филм фест, кинофестивалите във Венеция, Варшава и Южна Корея. Във Венеция „Отчуждение” бе първият български филм, включен в програмата от 20 години насам.

 Изпълнителен продуцент на „Отчуждение” е Христо Живков, а в главните роли са Мариана Жикич, Ованес Торосян, Неда Искренова, Ива Огнянова, Китодар Тодоров, Дора Маркова. Оператор е Калоян Божилов.

 Филмът разказва за възрастен грък, който пътува към България, за да купи едно все още неродено дете за 10 хиляди лева. Сюжетът, създаден от Милко Лазаров, писателя и драматург Георги Тенев и актьора Китодар Тодоров, проследява емоционалното състояние на бременната жена (Мариана Жикич), а в ролята на нейния глухоням брат е Ованес Торосян.

Start typing and press Enter to search