Хиляди аплодираха на крака

bansko-opera-fest-2013-147Хиляди аплодираха на крака „Лебедово езеро“ и „Риголето“ включени в Банско Опера Фест 2013

 

 

Пред хиляди зрители се състоя четвъртото издание на Банско Опера Фест в последния уикенд на август. Класическото събитие – традиция за курортния град, беше открито с балетната постановка „Лебедово езеро“ по музика на Чайковски, а втория ден продължи с операта „Риголето“ посветена на 200-годишнината от рождението на великия Джузепе Верди.

Мащабната продукция събра на една сцена най-големите звезди на българската опера, включително Музикантя на 2012 г. според слушателите на БНР – маестро Найден Тодоров, сопраното Диана Василева в ролята на Джилда, тенора Петър Костов в ролята на херцога на Мантуа и баритона Александър Крунев като Риголето. Балета, хора и оркестъра бяха на Държавна опера Русе.

Фестивалът и тази година беше безплатен за публиката, благодарение на организаторите и на спонсорите – Община Банско, Кемпински Хотел Гранд Арена и музикална компания „Монте Мюзик”. Всяка от фестивалните вечери събра публика от над 3000 души. Прекрасните класически изпълнения превърнаха центъра на планинския град в незабравима феерия от звуци, картини и емоции. Творческата и техническата реазлизация на фестивала беше перфектно организирана от “Монте Мюзик”, които се погрижиха за звука, осветление и качествотото на артистичната програма.

 

- Advertisement -