ГРИМЬОРНАТА НА ХОСЕ КАРЕРАС В СОФИЯ…

- реклама -spot_img

ГРИМЬОРНАТА НА ХОСЕ КАРЕРАС В СОФИЯ

ГРИМЬОРНАТА НА ХОСЕ КАРЕРАС В СОФИЯ ЩЕ БЪДЕ УКРАСЕНА С 209 БЕЛИ РОЗИ

Великият тенор Хосе Карерас ще се наслади на 209 бели рози, които ще красят гримьорната преди прощалния му концерт в София на 3 декември в зала 1 на НДК. Екстравагантната декорация обаче няма да бъде по желание на артиста, а специален подарък от негова верна българска почитателка – известна в средите бизнес-дама, която е пожелала да остане анонимна. Тя лично се е свързала с организаторите на събитието и е пожелала да направи жеста. Бройката бели рози не е случайна – по три за всяка година от живота на Маестро Карерас, който догодина ще навърши 70.

Единият от знаменитите “Трима тенори” официално обяви, че тръгва на прощално световно турне и ще се върне във всички точки на земята, където е пял. След тези финални концерти, част от които ще бъде и София, той изцяло ще се посвети на хуманитарна дейност, свързана с построените от него клиники за страдащи от левкемия и с подпомагане на нуждаещи се от апаратура, медикаменти и средства за борба с това заболяване.

Българската публика щe бъде сред малкото щастливци, с която световноизвестния тенор ще сподели емоцията от живота си. Името на самото турне говори само за себе си – “A Life In Music”. В репертоара ще бъдат включени всички най-големи негови певчески изпълнения – от арии до известни канцонети, изпълнявани през годните.

Прощалният концерт на Маестро Хосе Карерас в София ще се състои на 3 декември в Зала 1 на НДК.

- реклама -spot_img