Специалисти от централата на Google обсъждат у нас

- реклама -spot_img

Специалисти от централата на Google обсъждат у нас предстоящите промени в авторското право и защитата на личните данни и е-търговията

В края на тази седмица за първи път се състоя среща  в неформална обстановка на участниците в двудневния форум на тема “Авторско право в дигиталната епоха”, организиран от Световната организация по интелектуално право (WIPO) и Университета за национално и световно стопанство (УНСС).

На финалия етап, на вкусни хапки и вино в Corso, се събраха български и чуждестранни специалисти по интелектуална собственост и дигитално право, като ключов гост бе представителят на Google – Марчин Оландер.

Главната цел бе обмяна на опит между специалисти по информационни технологии, от  Министерство на културата, Министерство на транспорта и информационните технологии, адвокати, евродепутати и други.

Главната цел бе обсъждане на нова стратегия за единен цифров пазар, която вклюва най-вече адекватна регулаторна уредба, която да защитава неприкосновеността на личния живот и личните данни в дигиталното пространство и  правната уредба на онлайн платформите и електронната търговия.

Срещата, която е организирана от Международен Правен Център – ИЛАК и подкрепена от Google, е част от поредица събития и активности, които съпровождат предстоящите промени на европейско ниво, които са задължителни и за България.

В тази връзка ще бъде организиран и първия курс по авторско право под егидата на Харвард, който носи наименованието КопирайтХ (CopyrightX). Той ще се състои от лекции, подготвени от Уилям Фишър – професор по Право на Интелектуалната Собственост към университета Харвард. Ще  има и лекции и беседи на живо, на оторизирани от Уилям Фишър чуждестранни и български специалисти в областта  на авторското право. Обучението е организирано от Международен Правен Център – ИЛАК.

- реклама -spot_img