За първи път България ще вземе участие в инициативата Global Game Jam

 Global Game JamСъбитието се провежда от 5 години по целия свят, в общо 63 страни по света, с 16 705 регистрирани участника – през януари 2014, България ще бъде част от това глобално начинание за първи път. 

BBC news нарича събитието “глобален феномен”. 

В същността си, то е 48-часов маратон, който цели да обедини гейм ентусиасти по целия свят около една обща идея. Sofia Game Jam е страхотна възможност за гейм дизайнери, програмисти, звукови дизайнери, графични артисти или просто хора, които се интересуват от видео игри, да се съберат и заедно да сътворят игра в рамките на 48 часа. Ей така, заради предизвикателството! 

Sofia Game Jam започва в петък, 24.01.2014 в 12:00 часа в Бетахаус – домакините на събитието, и завършва в неделя, 26.01.2014 в 20:00 часа, отново там, с презентации на игрите и гласуване за победител. 

Участниците са микс от доброволци, студенти и гейм ентусиасти, и събитието предоставя, преди всичко, поле за среща с хора от гейм индустрията, обмен на идеи, също така и достъп до младите таланти на България. Събитието е спонсорирано от Юбисофт България, Imperia Online, Gameloft и Unity Software; а Playstation и Monster са подготвили изненади за всички. 

Start typing and press Enter to search