Георги Милков – биография

- реклама -

Георги МилковГеорги Милков е роден в крайдунавския град Видин, в не чак толкова далечната 1973 г., на 8-и март. Зодия Риби. Астрологията мълчи по въпроса дали журналистиката е подходящо поприще за Рибите, но именно това е професионалният път, по който Георги Милков избира да върви.
Средното си образование завършва в своя роден град Видин, с Математическа гимназия, след което отива в град Плевен за една година и половина. Там е в Школата за запасни офицери “Христо Ботев”.
Специалността си Журналистика Георги Милков изучава в Софийския университет “Климент Охридски”, където се дипломира през 1997 г. Още докато е студент, през 1994 г., започва работа като репортер за един от най-популярните ежедневници в страната – в. “24 часа”. Три години по-късно вестикът вече има дипломатически кореспондент в лицето на Георги Милков, който в продължение на 15 и повече години пътува по целия свят, докато отразява работата на българските външни министри отблизо.

Георги Милков е кореспондент от 2000 г. в Триполи по делото, което беше заведено тогава срещу българските медицински сестри. Част от работата му, свързана със СПИН делото, са били и неформални разговори, както с високопоставени представители на режима в Либия, така и със семейство Кадафи.
През годините 2000-а и 2003-а Георги Милков е военен кореспондент в Афганистан и Ирак, а по-късно работата му отново го насочва към разни аспекти от конфликта в Близкия Изток. Няколко години по-късно професионалният му път го отвежда към Корейския полуостров и неговите проблеми, след което се посвещава на Западна Сахара и конфликта там.
Георги Милков и до днес е журналист във в. “24 часа”. Заедно с това, той е и главен редактор и автор в списание “GEO”.
Георги Милков беше сред най-атрактивните и силни участници в първи сезон на телевизионно риалити шоу “Африка – звездите сигурно са полудели” и вече влезе в историята като неговия първи победител.  
Кое е следващото място на планетата, където авантюристичният му дух ще го отведе, предстои да разберем.

За всички нас, читателите, остава най-ценното – неговите мисли, чувства и преживявания, които някой ден (да се надяваме, скоро) ще бъдат издавани в книги. Но докато това се случи може да влезем в неговия свят, чрез споделените му истории, които може да прочетете ТУК – ИСТОРИИТЕ НА  ГЕОРГИ МИЛКОВ.

 

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

 Борис Христов и издателство „Рива“ издават лириката на Вазов

170-тата годишнина от рождението на Патриарха на българската литература заварва народа ни във времена на смут и страхове  Борис Христов и издателство „Рива“ издават лириката...

Спецакции в София: арестуваха приближен на Божков

Специализирани полицейски акции се проведоха на две места в София срещу приближени до Васил Божков. По предварителна информация е задържан е Славчо...

Засилено полицейско присъствие в квартал “Симеоново”

Засилено полицейско присъствие има в столичния квартал “Симеоново”, предаде репортер на БГНЕС. Тежко въоръжени екипи на полицията, Бюрото за защита на свидетели при...

Без закон за опазване на рисовете у нас, популацията им ще изчезне

За съжаление в България рисовете изчезват. Последните данни са от 2008 г., имаше данни за рисове, които навлизат по Осогово, където са...

Гешев: Аз не следя творческата дейност на Бобоков

"Аз не съм видял какво е извадил обвиняемият Бобоков, тъй като не следя творческата дейност на подсъдими лица. /БГНЕС