ГАЛЕРИЯ АРОСИТА ПРЕДСТАВЯ ОТКРАДНАТИ КАРТИНИ

- реклама -spot_img

RETURN

(ИЛИ ЗАВРЪЩАНЕ НА ИЗЧЕЗНАЛИТЕ КАРТИНИ ОТ Isabella Stewart Gardner Museum*)

 

Галерия АРОСИТА завръща изчезналите преди 26 години произведения от Isabella Stewart Gardner Museum. Кражбата е извършена на 18 март 1990 г. Двама крадци, облечени като полицаи, проникнали в музея. След като завързали охранителите, нападателите прекарали там 81 минути, разхождайки се от зала в зала и внимателно избирайки картините, като нито една от тях не е била свързана с алармата. В резултат мнимите полицаи успели безпрепятствено да изнесат от музея 13 произведения на изкуството. Тогава са изчезнали две платна на Рембранд, по едно произведение на Едуард Мане и  Вермеер, а също така и пет рисунки на Едгар Дега.

Йордан Панков (J.PANK) ни предлага серия от живопис (акрил върху платно) и рисунки , които са неговата версия за картините на Рембрант(A Lady and Gentleman in Black , The Storm on the Sea of Galilee) , Мане (Chez Tortoni), Вермер(The Concert) и Флинк (Landscape with Obelisk).

RETURN предлага нови произведения инспирирани от навярно безвъзвратно загубени творби.

 Картините от Isabella Stewart Gardner Museum продължава да се търсят , но работите от RETURN в АРОСИТА могат да се видят между 18 и 31 март.

Йордан Панков

- реклама -spot_img