Футбол

- реклама -

Звезди на родния и световен футбол зарадваха 

близо 100 деца в благотворителния мач на Нова ТВ

 

 Отборът на Бойко Борисов се наложи с 5:2 над тима на шведската

медийна група

 

  Едни от най-големите звезди на родния и световен футбол зарадваха близо 100 деца от цяла България в благотворителния Мач на звездите, част от MTG United for peace, който се проведе вчера вечерта на националния стадион „Васил Левски”.

 Финландската легенда Яри Литманен, Ян Ааге Фьортофт, Вив Андерсън, министър-председателят Бойко Борисов, Христо Стоичков, Любослав Пенев, Илиан Илиев и Пламен Стоянов бяха част от футболистите, които подкрепиха инициативата и допринесоха за събирането на средства за деца в неравностойно положение. Първият гол за родния тим отбеляза Христо Стоичков, като след него точни за родния тим бяха капитанът Бойко Борисов от дузпа и Пламен Стоянов, който се разписа с хеттрик. Двата гола за гостите реализираха Майкъл Динзи и Яри Литманен от наказателен удар. Така крайният резултат завърши с убедителното 5:2 за българския отбор.

 

Част от играта на големите футболисти вчера бяха и близо 100 деца от общо 10 дома от 10 града в България. Те участваха в детския турнир за деца в неравностойно положение, който традиционно предшества ВИП мача. Победител в детската надпревара стана отборът на ДДЛРГ „Стражица”, който победи с 1:0 тима на ДДЛРГ „Мария Терезия” от Стара Загора. Така малчуганите спечелиха правото да представят страната ни на Световната купа на мира, който ще се проведе през октомври в Осло, Норвегия. Децата бяха наградени от изпълнителния директор на MTG Ханс-Холгер Албрехт, както и от звездата на Аякс, Ливърпул и Барселона Яри Литманен.

 

 

Събраните от ВИП мача средства ще бъдат разпределени за спортни стипендии, за които ще кандидатстват общо 30 деца в неравностойно положение от цялата страна. Благодарение на инициативата, през изминалата година 37 деца получиха едногодишни спортни стипендии.

- реклама -