ФРЕНСКИЯТ ПОСЛАНИК ОРГАНИЗИРА ДЕТСКИ ФУТБОЛЕН ТУРНИР ПО ВРЕМЕ НА УЕФА ЕВРО 2016

- реклама -spot_img

БНТ ПОДКРЕПЯ МЛАДИ ФУТБОЛНИ ТАЛАНТИ

 

Възпитаници на 24 детски школи по футбол ще мерят сили в Турнир за Купата на  посланика на Република Франция у нас. Той ще се състои от 10 юни до 10 юли и ще се проведе по новите правила на UEFA. Така Детския футболен турнир ще възпроизведе формата на футболното събитие на 2016 г. – Европейското първенство във Франция. Всяка от участващите футболни школи ще играе с фланелките на една от държавите-участнички в UEFA EURO 2016.

Днес в присъствието на патрона на турнира – Н. пр. г-н Ксавие Лапер дьо Кабан, официално бе изтеглен жребия, който определи кой от детските клубове с екипа на кой от участниците в европейското ще се състезава. (Турнирната таблица изпращаме като отделен файл).

Френският институт в България и БНТ са партньори на детския футболен турнир, а главен организатор е Българската асоциация по минифутбол. „Подобни инициативи популяризират най-престижното футболно събитие на Стария континент, насърчават младите спортни таланти да развиват своите заложби и стимулират развитието на детския спорт”, каза на церемонията главния продуцент на продуцентски център „Спорт” на БНТ Методи Манченко. „Българската национална телевизия ще направи многобройните фенове на футбола част от UEFA EURO 2016, а турнири като този за купата на френския посланик прави децата не просто запалянковци, а истински футболни привърженици, а защо не и бъдещи звезди? Развитието на детския спорт е сред приоритетите на младежките политики у нас и обществената телевизия ще продължи да подкрепя подобни добри инициативи”

Двубоите ще се играят на игрището „Баухаус Арена“ в София и ще се проведат в дните, в които програмата на UEFA EURO 2016 предвижда футболни мачове.

Ксавие Лапер дьо Кабан
Н. пр. г-н Ксавие Лапер дьо Кабан

- реклама -spot_img