Фондация „Таласъмче“ започна изпращането на детски книги до болничните отделения в цялата страна

- реклама -spot_img

Фондация „Таласъмче“ стартира поредната си мащабна кампания. Благодарение на доброволци, които вече лично са занесли или им предстои да занесат книгата „Добросъците“, над 25 детски болнични отделения в страната ще се сдобият с най-новата приказка-игра на известния детски автор Никола Райков. Кампанията стартира още преди няколко месеца с търсене на доброволци – хора с големи сърца, които да се ангажират да доставят лично луксозната книга в удобно за тях болнично отделение.

Фондация „Таласъмче“ осъществява различни кампании съвместно с образователни и културни институции, други организации с идеални цели и предоставя безвъзмездно книги на деца лишени от родителски грижи, деца със специални потребности, такива живущи при трудни условия, на библиотеки, училища, детски градини и други. В предходната си акция фондацията подари книги на над 35 библиотеки и читалища в страната.

Любомира Райкова, изпълнителен директор на фондацията, изказа огромна благодарност към старозагорската болница „Тракия“, която след като се е запознала с идеята на акцията „До всеки дребосък по един добросък“ веднага откликва и решава да дари по-значима сума.

Болница “Тракия” е една от най-големите и модерни болници в България, оборудвана е с високо-технологична медицинска техника от последно поколение и в здравното заведение работят едни от най-квалифицираните специалисти в страната.

Райкова споделя: „Надяваме се да са сме успели да направим болничния престой по-лек за много деца, но акцията не е приключила и се надяваме всички предварително записани доброволци да изпратят информация, за да достигнем до още повече болни дечица. Истински благодарни сме на всички, които допринесоха тази акция да се осъществи, и се гордеем много с това, че в България има толкова хора с добри сърца, които не жалят време и енергия, за да се случват прекрасни неща.“

- реклама -spot_img