Филмите на Деси Тенекеджиева с рубрика във „Всяка Неделя” на Кеворк Кеворкян

- реклама -

 

Филмите на Деси Тенекеджиева с рубрика във „Всяка Неделя” на Кеворк КеворкянЛегендарният телевизионен водещ Кеворк Кеворкян оцени високо качествата на документалната филмова поредица „Спирка Европа: София 2019” с продуцент и режисьор Деси Тенекеджиева. В продължение на 5 месеца, зрителската аудитория на Нова телевизия ще има възможността да гледа ексклузивно 19-те късометражни филма за едни от най-важните културно-исторически обекта в столицата.

Телевизионната им премиера е тази седмица, в новата рубрика „Спирка Гордост” на „Всяка Неделя”, като първата частица история е за 18-вековния Античен амфитеатър – една от най-големите и забележителни сгради от епохата на древна Сердика.

Кратките рекламни филми представляват своебразен информационен гид за богатото историческо минало на София и концентрират вниманието към едни от вечните й символи. Те съдържат богат видео и снимков материал с ефекти, анимация и определено чупят каноните на подобен тип филми, благодарение на ярката си визуална креативност.

„За мен е сбъдната мечта, този проект да бъде част от култовото предаване „Всяка неделя“, което продължава да бъде най-сериозната телевизионна културно-развлекателна институция у нас и най-емблематичното предаване в историята на българската телевизия. А самият личен и професионален контакт с личността на Кеворк Кеворкян е истинско удоволствие, чест и привилегия за всеки творец.” сподели Деси Тенекеджиева.

Оператор на филмите е Александър Моллов, а върху историческото изследване и сценария Деси е работила с екип от професионалисти, сред които известния историк Атанас Димитров, младия археолог Васил Тенекеджиев, д-р Румен Цонков и Мариета Ценова.

Документалната поредица „Спирка Европа: София 2019” се реализира от Фондация „Стоян Камбарев” във връзка с кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 година и е съфинансирана от Програма Европа на Столична Община. Продуцент е Нова филм.

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -