Евровизия в ефира на БНТ

- реклама -spot_img

Евровизия в ефира на БНТ

 

 Българска национална телевизия ще излъчи на живо двата полуфинала и финала на тазгодишния песенен конкурс Евровизия. Първият полуфинал ще се състои на 22 май и ще се излъчва на живо от 22:00 часа българско време. В него ще участват: Черна Гора, Исландия, Гърция, Латвия, Албания, Румъния, Швейцария, Белгия, Финландия, Израел, Сан Марино, Кипър, Дания, Русия, Унгария, Австрия, Молдова и Ирландия.

Вторият полуфинал ще се проведе на 24 май, един от най-българските празници. Именно на тази дата ще пее и Софи Маринова под номер 8. Освен нея във втория финал участие ще вземат представителите на: Сърбия, Македония, Холандия, Малта, Беларус, Португалия, Украйна, Словения, Хърватия, Швеция, Грузия, Турция, Естония, Словакия, Норвегия, Босна и Херцеговина и Литва. „Нашият” полуфинал зрителите могат да гледат по БНТ от 22:00 часа.

Веднага след края на втория полуфинал, БНТ ще излъчи документалният филм „Пътят”. Драгомир Драганов и операторът Васко Йотов разказват за европейското промо турне на ромската перла.

Големият финал на Евровизия 2012 ще се проведе на 26 май. От двата полуфинала първите 10 песни с най-много точки отиват на финал. За него по регламент директно се класират и песните на 6 държави: Азербайджан, Германия, Великобритания, Франция, Испания и Италия. Той също ще бъде излъчен от 22:00 часа.

 

22, 24 и 26 май от 22.00 ч. на живо по БНТ1 и БНТ Свят.

- реклама -spot_img